Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

2016-tól CO-vészjelzőt is árulnak a kéményseprők

| |  1605 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

2016-tól CO-vészjelzőt is árulnak a kéményseprők

A Főkétüsz szerencsére nem esett a Katasztrófavédelem hibájába, amely reklámfilmjében egy gagyi szén-monoxid-érzékelőt szerepeltetett. Ám túl azon, hogy a kéményseprő-ipari vállalat minőségi terméket fog ajánlani, van némi bökkenő.

Íme a hír, amelynek forrása a FŐKÉTÜSZ honlapja:

Az élet- és vagyonvédelmi szolgáltatások bővítése érdekében 2016-tól a Társaság megkezdi a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által minősített szén-monoxid-érzékelők értékesítését és felszerelését fővárosi ügyfelei számára. A 7 év élettartamú, világszínvonalú készülékeket a kéményseprő egyedi rendelés esetén kiszállási és szerelési költség nélkül szállítja ki a megrendelőhöz az éves ellenőrzés alkalmával, de kiszállási díj mellett lehetőség lesz a megrendelés kéményellenőrzésen kívüli teljesítésére is.”

És a lehetséges bökkenő, amit egy kéményseprő kolléga hozott tudomásunkra:

2012. évi XC Törvény 8. §: „A közszolgáltató, a közszolgáltató tagja, vezető tisztségviselője vagy a közszolgáltatóval munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy, valamint mindezek többségi tulajdonában álló gazdálkodó szervezet nem vállalkozhat égéstermék-elvezető építésére, szerelésére, bélelésére, javítására, kéménytechnikai termékek forgalmazására vagy más olyan munka elvégzésére, amely a közszolgáltató által feltárt hiányosság, szabálytalanság megszüntetésére vagy ehhez kapcsolódó termék forgalmazására irányul.”

CO-érzékelőÉgéstermék-elvezetőFŐKÉTÜSZKéményKéményseprő