Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Újdonságok, nívós szakmai program: Construma 2016

| |  936 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Újdonságok, nívós szakmai program: Construma 2016

A CONSTRUMA Otthonteremtési Kiállítási Csokor, az építőipari, épületgépészeti, lakberendezési szakma hazai csúcstalálkozója, 2016-ban április 6-10. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A CONSTRUMA csokor egyik kiemelt, kifejezetten a zöldenergia témájával foglalkozó szakkiállítása a RENEO, ahol a megújuló energiahasznosítás lehetőségeinek megismerése mellett a legújabb épületgépészeti megoldásokat és termékeket is megtekinthetik látogatók. A kiállításon idén még nagyobb teret kapnak a költségoptimalizálást segítő épületautomatizálási rendszerek, valamint a városgazdálkodáshoz, infrastrukturális fejlesztéshez kapcsolódó témák is.

A csokrot összefogó kiállítás a CONSTRUMA, az építőipar szakkiállítása a Vásárközpont legnagyobb pavilonjában, valamint szabad területen kap elhelyezést. Hagyományosan kiemelt témái a FRONTAL (nyílászárók, árnyékolástechnika), DACH-TECH (tetőfedés), ELECTROLIGHT (épületvillamosság, világítástechnika), INTER-ISOLA (homlokzatok, szigetelés).

A csokor fontos része a lakberendezés és design szakkiállítása, az OTTHONDesign. 2016-ban kiemelt témája a konyha lesz, KONYHAShow elnevezéssel. A csokor tagjaként a CONSTRUMA KERT, a kertépítés, kerttervezés, dísznövénykultúra iránt érdeklődőket várja, így mára a CONSTRUMA kiállítási csokor, az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi, a lakásvásárlástól az építkezésen át a lakberendezésig.

Konferenciák, programok

A korábbi évekhez hasonlóan a CONSTRUMA csokor 2016-ban is gazdag szakmai programmal várja az érdeklődőket. A szakmai konferenciák témájának összeállítása során fontos szempont a szakma újdonságainak bemutatása, illetve a Kamarák tagjainak a továbbképzése. 2016-ban a Magyar Építész Kamara ismét 1 továbbképzési pontot ad tagjaink a kiállítás megtekintéséért.

A részletes program már elérhető a kiállítás honlapján (www.construma.hu), ahol a megszokott módon lehet majd regisztrálni a konferenciákra.

Ízelítő az eseményekből

  • Mérnököknek és építészeknek szakmai továbbképzés a Magyar Mérnök Kamara és a Magyar Építész Kamara szervezésében.
  • Településenergetikai konferencia a Magyar Energetikai Társasággal, Településeink energiahatékonysági lehetőségei címmel.
  • ÖKO CITY – közel nettó nulla energia felhasználású ház.
  • Az Öko City projekt szervezésében a D pavilon RENEO Workshopjában, Energia-hatékony építés és felújítás 2016 – aktualitások.
  • A kiállítás öt napja alatt az A pavilonban, a HUNGEXPO és MERKAPT szervezésében, ERP A hagyományos gázkészülékek betiltásának hatásai az építőipar szegmenseire bemutató.

Továbbá, a teljesség igénye nélkül lesz Hogyan építs jó tetőteret? címmel interaktív bemutató, villamos biztonságtechnika konferencia, tűz- és munkavédelmi előadások.

Különösen aktuális témája a kiállításnak 2016-ban a CSOK, Családi Otthonteremtési Kedvezmény, mely egyaránt foglalkoztatja a szakmát és a végfelhasználókat is.

A kiállítási csokor nyitva tartása: április 6–10. 9-től 18 óráig (vasárnap 17 óráig).
Szakmai napok: április 6–8.

Bővebb információ a programokról és szakmai látogatói regisztráció: www.construma.hu

Várja Önöket 2016. április 6–10. között a CONSTRUMA szakkiállítás!

ConstrumaKiállításRendezvénySzerelvények