VGF&HKL szaklap

Észbekapott a politika?

| |  4298 | |

Észbekapott a politika?

Talán legalább egy része, azaz áttörte az ingerküszöböt a kazánok ügye, ezt bizonyítja két országgyűlési képviselő önálló indítványa a Parlamentben a kémény- és kazáncsere, valamint a szén-monoxid-vészjelző beszerzésének támogatásáról.

A Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap a CO-vészjelzők vizsgálatának kezdeményezése után a második fontos, országosnak mondható eredményét érte el azzal, hogy a képviselők beterjesztették indítványukat.

A VGF még idén májusban kezdeményezte, hogy az állam adjon félmillió forint vissza nem térítendő támogatást minden igénylőnek kazáncserére, illetve a járulékos költségekre.

Ennek szükségét éreztük, mert a magyar lakosság többségének a kazánrendszer (tervezéssel, kivitelezéssel, engedélyeztetéssel, égéstermék-elvezetéssel, iszapleválasztóval stb.) költségei sajnos megfizethetetlenek. Vágó Sebestyén és Szilágyi György képviselők indítványukban 1-2 millió forintos összeget említenek, és ennek 80%-át tervezik támogatásként kiutalni.

Szintén a VGF kezdeményezte több alkalommal is a CO-vészjelzők piacának rendbetételét, most a képviselő urak szintén a laboratóriumban bevizsgált termékek támogatásáról szólnak.

Megemlítendő még, hogy a képviselők a kéményseprői ellenőrzésen nem megfelelőnek minősített rendszereknek előnyt élvezzenek az elbírálásnál.

Támogatás