VGF szaklap

Teltházas lesz áprilisban A CONSTRUMA kiállítási csokor

| |  513 | |

Teltházas lesz áprilisban A CONSTRUMA kiállítási csokor

A kétévente megrendezésre kerülő HUNGAROTHERM kiállítás, az épületgépészeti szakma csúcsrendezvénye a CONSTRUMA otthonteremtési kiállítási csokor részeként április 5-9. között kerül megrendezésre.

A kiállítási csokorra érezhetően élénkebb az érdeklődés, mint az elmúlt években: a januári jelentkezési határidőt követően a csokor kiállításai szinte mind teltházasak, bizonyos pavilonokban már egyáltalán nincs hely. Az intenzív kiállítói érdeklődés előrevetíti, hogy az idei kiállítási csokor a tavalyihoz képest még szélesebb kínálattal várja majd a látogatókat. Az építőipar (CONSTRUMA), a lakberendezés, design (OTTHONDesign), kerttervezés, kertápolás (CONSTRUMA Kert), megújuló energia (RENEO) témakörök az épületgépészettel együtt teljeskörűen lefedik az otthonteremtés kíníálatát április elején a HUNGEXPO területén.

A CONSTRUMA az elmúlt években – részben a gazdasági körülmények változásának, részben a piaci igények változásának hatására – komoly átalakuláson ment keresztül. A hazai legnagyobb építőipari szakkiállítás mára egy komplex, több területet átfogó, a látogatók számára széles palettát kínáló, a jövő trendjeit megismertető – kétévente a HUNGAROTHERM-et is magába foglaló – kiállítási csokorrá vált.

A szinergiák legjobb kihasználása érdekében a HUNGAROTHERM egy része ezúttal is az A pavilonba kerül, a CONSTRUMA mellé, a D pavilonban pedig főként a megújuló energia (RENEO) témaköre jelenik meg. A G és F pavilonokat az OTTHONDesign kiállítói töltik meg, a CONSTRUMA KERT pedig ezúttal is a C pavilonban kap helyet.

Az új koncepció találkozott a látogatói igényekkel: az építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez mindent egy helyen tudnak áttekinteni. A kiállításhoz kapcsolódóan pedig olyan programok és tartalmak kerültek kialakításra, melyek a szaklátogatók számára is komoly vonzerőt képviselnek. A széleskörű szakmai programok mellett kiemelt tartalmak is lesznek. Megújult formában jelentkezik az évek óta nagy népszerűségnek örvendő ÖKOCITY projekt, melynek fókuszában – a korábbi évektől eltérően – a smart city koncepció és a modern városi közlekedés kihívásai állnak majd. Két további kiemelt újdonsága is lesz a csokornak: az egyik a JÖVŐ OTTHONA projekt, egy kiállítás a kiállításban, gipszkarton falakból felépített enteriőrökkel. A küldetése – a legújabb design trendek és épületgépészeti megoldások felvonultatása mellett – az, hogy interaktív módon szemléltesse, hogy az okos otthon költséghatékony, kényelmes és nagyon trendi. Óriás tabletekről lehet majd irányítani a helyiségekben elhelyezett berendezéseket: árnyékolástechnika, világítástechnika, fűtés/hűtés, hifi, vízkezelés, biztonságtechnika stb.

A CONSTRUMA csokor másik újdonsága a CONSTRUMA / HUNGAROTHERM ÁLLÁSBÖRZE lesz, melyet egy profi partner, a RANDSTAD Hungary közreműködésével szerveznek a kiállítás idején a látogatók számára, ahol a kiállítók által meghirdetett állásajánlatokkal is találkozhatnak majd egy helyen. A végzős diákok számára is terveznek ezzel kapcsolatosan worshop előadásokat, tanácsadást.

Újdonságként a szakmai látogatók számára szervezett tárlatvezetések is lesznek, melyek előkészületei most zajlanak, márciusban a részletek is megtalálhatók lesznek a kiállítás honlapján az előzetes jelentkezéssel együtt.

A szakmai látogatók mellett a végfelhasználóknak is számos programot tartogat a kiállítási csokor: hétvégi képzés épületgépészeti témákban a MERKAPT szervezésében, építőipari, lakberendezési és kerttervezési tanácsadások, CSOK stand. A részletes programismertetők márciusban szintén megtalálhatók lesznek a honlapon. A szakmai regisztráció a kiállítás szakmai napjaira, illetve a konferenciákra február végén már elérhető lesz a honlapokon.

Nyitva tartás: április 5–9., naponta 9-től 18 óráig (vasárnap 17 óráig)

Bővebb információ: www.hungarotherm.hu, www.construma.hu

ConstrumaKiállításRendezvény