Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Szolgáltatóközpontot nyit a Viessmann Pécsett

| |  1688 |

Szolgáltatóközpontot nyit a Viessmann Pécsett

A termelés után szolgáltatási tevékenységét is Magyarországra hozza a német Viessmann csoport, a pécsi 533 millió forintos beruházáshoz a magyar kormány 106 millió forint támogatást biztosít.

A beruházással 50 új munkahelyet is létrehoz magasan kvalifikált emberek számára a fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek egyik nemzetközileg is vezető gyártója. A beruházással tovább erősödik a német-magyar gazdasági együttműködés és a szolgáltatóközpont ágazata, amely az autóipar után már a  második legtöbb beruházást vonzó szektor. Friss, első negyedévi külkereskedelmi adatok szerint 10 százalékkal nőtt a Németországba irányuló magyar kivitel, így az év végére várhatóan újból rekordot ér el az export.

Michael Weber, a Viessmann üzleti támogató központjának vezetője elmondta, a pécsi szolgáltatóközpontból szerviz-támogatást és tanácsadást nyújtanak először német, majd nemzetközi ügyfeleknek. A német gyártó azért döntött Pécs mellett, mert az egyetemen van épületgépészeti képzés, illetve kedvező a némettudással rendelkezők aránya a régióban, a város kiváló ipari parkkal és szolgáltatásokkal rendelkezik, valamint azokkal az ingatlanokkal, amelyekben várhatóan 2017 őszén megkezdhetik a szolgáltatásnyújtást.

(Forrás: MTI)

KazánSzolgáltató