VGF szaklap

A szakmán tartjuk a szemünket

| |  1020 | |

A szakmán tartjuk a szemünket

A Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap nem csak a legfrissebb szakmai információkat, történéseket, technológiai újdonságokat osztja meg olvasóival. Az okos kivitelező más kárán tanul, éppen ezért tanulságos történetek formájában dolgozzuk fel a szakmai hibákat. Ezen felül olyan készülékekre, műszaki szempontból „halálra ítélt” technológiákra is felhívjuk a figyelmet, amelyekkel megpróbálják becsapni az embereket. A közmédia, sőt a bulvármédia is rendszeresen keres meg bennünket szakmai információkért.

Nem működő szénmonoxidjelzők, kilyukadó horganyzott acélcsövek, életveszélyes ionkazánok, pocsék LED reflektorok, tűz esetén nem működő tűzcsapok, leduguló kazánok, méregdrága víztisztítók, csak hogy néhányat említsünk a teljesség igénye nélkül az általunk feldolgozott témákról. Sajnos a raktárunk, ahol ezeket az eszközöket, illetve az elhibázott kivitelezésből származó anyagokat tároljuk, folyamatosan nő. Minden egyes darabnak története van, némelyikhez sokmilliós anyagi kár párosul. A köztelevízió Kosár című magazinja forgatott szerkesztőségünkben a kivitelezési hibákról, illetve arról, hogy egy-egy elrontott építkezés bizony a szakma presztizsét is alaposan megtépázza, melynek a tisztességes szerelők a kárvallottjai.

Forgat az MTVA a VGF szaklap szerkesztőségében. Lantos Tivadar szerkesztő kivitelezői hibákról és hibás termékekről beszél.

Időnként jókat derülünk a Mekmester rovatba küldött fotókon, vagy Bokor András igazságügyi szakértő újabb tanulságos történetén, mindannyian tudjuk, ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Sokszor elhangzik, a legolcsóbb a legdrágább, legyen szó tervezésről, kivitelezésről egyaránt. Az utólagos per viszont egyik félnek sem jó, csak bosszúságot okoz, és a felek elkeseredetten már csak a saját igazukért küzdenek, mert hasznukat rég felemésztette az eljárásra és ügyvédekre fordított költség.

A műsor látható

  • július 27-én, csütörtökön 9.15-kor és16.35-kor az M1-en,
  • július 28-án, pénteken13.20-kor a Duna Worldön és 14.35-kor az M1-en,
  • valamint az interneten

VGF szaklap