Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Ismét háztartási nagygépeket cserélhetünk

2017. augusztus 7. | VGF online |  2075 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Ismét háztartási nagygépeket cserélhetünk

Hűtő-fagyasztógép, mosó- és szárítógép cseréjéhez, vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a jelentkezők. Módosult a folyamatban levő kazáncsere program kiírása is.

A széndioxid-kvóta után befolyó összegekből 2014-ben elindított Otthon melege program eddig csaknem 130 ezer pályázatot támogatott. A háztartási gépek cseréjének pályázata

  • augusztus 9-én a dél-alföldi,
  • augusztus 14-én az észak-magyarországi,
  • augusztus 16-án a nyugat-dunántúli,
  • augusztus 21-én a dél-dunántúli,
  • augusztus 23-án a közép-dunántúli,
  • augusztus 28-án pedig közép-magyarországi

régióban folytatódik.

Háztartási gép

Az Otthon Melege Program háztartási nagygépcsere alprogramja keretében a pályázók 25 ezer és 45 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatást kaphatnak hűtő- és fagyasztó- vagy mosó- és szárítógépekre. Elsőként az észak-alföldi régióban élők nyújthatják be támogatási igényeiket, a következő hetek során az ország összes régiójában megnyitják a pályázatot, utolsóként – augusztus utolsó hetében – a központi régióban, Budapesten és Pest megyében.

A 600 millió forintos támogatási keret szükség esetén az igényeknek megfelelően növelhető, legalább 50 ezer pályázatra lehet számítani. A nyitás utáni első órában már 4 ezer igénylés érkezett az érintett régióból, a pályázók a kiállított támogató iratot a vásárláskor tudják fölhasználni, a programban részt vevő kereskedők köre folyamatosan frissül a pályázat honlapján. A legmagasabb támogatási összeg a legkorszerűbb berendezésekre jár, a régi gépeket a támogatottaknak le kell adniuk.

Kazán, konvektor

Módosult a folyamatban levő kazáncsere program kiírása is: támogatást nem csak kondenzációs kazánokra adnak és a korlátozottan cselekvőképes ingatlantulajdonosok is pályázhatnak, így bővül a támogatások köre az augusztus 31-ig tartó és még csaknem 1 milliárd forintos szabad kerettel rendelkező pályázaton. A következő támogatást gázkonvektorok cseréjére írják ki, a várhatóan szeptember 20-tól régiónként megnyíló program kiírása már a jövő héten megjelenik.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

PályázatTámogatás