Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Kéménykonferenciát rendez a VGF Képzési Központ

2018. január 11. | VGF online |  2636 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Kéménykonferenciát rendez a VGF Képzési Központ

Az új jogszabály alapján megszűnik a kötelező kéményseprő felülvizsgálat és átalakul a piac. Az aktuális jogszabályi környezetben fontos, hogy tisztában legyünk a lehetőségeinkkel, jogköreinkkel. A VGF Képzési Központ konferenciája ebben nyújt tájékoztatást az érintett piaci szereplők részére.

Az új jogszabály alapján megszűnik a kötelező kéményseprő felülvizsgálat és átalakul a piac. Ennek kapcsán sok háztartás saját felelősségére van bízva a kémények ellenőriztetése. Ha nem hívják a kéményseprőket, akár katasztrófa is lehet.

Napjaink egyik nagy vitát kiváltó kérdése az együtt tanúsítás. A gázkészülékek részeként tanúsított, minősített égéstermék-elvezetők vajon kinek a fennhatóságába tartoznak? Gázkészülék szerelők és kéményseprők heves vitákat folytatnak ez ügyben. A konferencián ütköztetjük a véleményeket, az érdeklődők parázs vitára számíthatnak ebben az ügyben.

Ezen kívül szó lesz a szilárd tüzelésről, az épített kéményekről is. Ma már tisztult a tűzifa piaca, szigorodtak az ellenőrzések is, azonban még mindig gyakori, hogy a vegyes tüzelésű kazánokat – konyhamalac módjára –, háztartási szeméttel „etetik”.

 A társasházkezelők, kéményseprők, ingatlantulajdonosok és gázszerelők, épületgépész kivitelezők, kéményépítők számára fontos, hogy a témában jól felkészültek és tájékozódtak legyenek. Az aktuális jogszabályi környezetben fontos, hogy tisztában legyünk a lehetőségeinkkel, jogköreinkkel. A VGF Képzési Központ konferenciája ebben nyújt tájékoztatást az érintett piaci szereplők részére.

Időpont: 2018. január 24., 9-től 14 óráig.

Helyszín: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12–14.)

Program:

  • 9.00–9.30: Regisztráció
  • 9.30–10.00: Vidéki kéményseprés, nem megfelelő tüzelőanyagok, koromégés – Leikauf Tibor, Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke
  • 10.00–10.20: Zárt égésterű kazánok kéményrendszerei – Biztos, hogy nem lehet életveszélyes? – Hrobár Balázs, EMKÉSZ
  • 10.20–11.00: Menjünk biztosra – válasszunk jó kéményt – Szűcs Zsolt, Leier Hungária Kft., műszaki szaktanácsadó
  • 11.00–11.30 Kávészünet
  • 11.30–12.00: A környezettudatos fatüzelésről – Henszelmann Imre, MACSOI titkár
  • 12.00–12.30: Univerzális és gyári égéstermék-elvezető rendszerek – Van köztük különbség? – Viola Krisztián, Tricox
  • 12.30–13.00: Szünet
  • 13.00–13.30:Kéményseprés helyzete Magyarországon, kéményseprő ipari szolgáltatás – Kocsis Krisztián
  • 13.30–14.00: Kerekasztal beszélgetés az együtt tanúsításról, kéményseprő és épületgépész szempontból vizsgálva.

A részvétel ingyenes.

Online regisztráció:
https://www.vgfszaklap.hu/kk/rendezvenyek/20180124-kemenykonferencia/jelentkezes
Határidő: 2018. január 23.

További információk a VGF Képzési Központ honlapján találhatók.
Kontakt: Ecsedi Zsuzsanna képzés igazgató helyettes
Telefon: 06 20 549 8400
E-mail: kepzes@vgfkepzes.hu

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Égéstermék-elvezetőKéményRendezvényVGF Képzési Központ