Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vajon mikor érkezik a kéményseprő?

| |  1763 | |

Vajon mikor érkezik a kéményseprő?

Idén január 1-jétől változtak a kéményseprés szabályai, melynek eredményeképp az egylakásos ingatlanokba előzetes egyeztetés után, a társasházakba és a lakószövetkezeti lakóépületekbe pedig előre elkészített ütemterv alapján mennek a kéményseprők.

A fentiek 2018-ban nagyságrendileg félmillió égéstermék-elvezetőt jelentenek a katasztrófavédelem ellátási területén belül található tizenhét megyében. A nyilvánosan is könnyedén hozzáférhető és nyomon követhető dokumentumban világosan látszik, hogy mely településekre mikor érkeznek a kéményseprők (sok esetben tág, akár féléves időtartam is olvasható).

Ez a tájékoztatás már több önkormányzat weboldalán is megtalálható, hiszen a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szervezete 2017. december végéig eljuttatta ezeket a terveket a sormunkában érintett települések polgármestereihez.

Az egylakásos ingatlanokban – melyek jellemzően családi házak – élők már nem várhatják, hogy menetrendszerűen jön az éves ellenőrzés, hanem külön időpontot kell egyeztetniük, ha azt szeretnék, hogy a törvényben előírt (és egyben javasolt) gyakoriság szerint elvégezzék náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőinek felülvizsgálatát.

Időpontot innentől kezdve a www.kemenysepres.hu weboldalon lehet foglalni, ahol a 2018-as sormunkatervek is megtekinthetőek.

KéményKéményseprő