Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Jubileumi, X. Országos Kéménykonferencia

2018. február 27. | támogatott cikk, szponzor: Kéményjobbítók O. Sz. |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Jubileumi, X. Országos Kéménykonferencia

Kecskemét, március 22-23. A jubileumi, ezúttal is nemzetközi részvételű konferencia témakörei átfogják a kéményáramkör tervezésének és kialakításának aktuális kérdéseit, az európai előírásoknak megfelelő szilárd- és gáztüzelésű szerkezetek bemutatásán és égéstermék-elvezetésén át a levegőminőségre gyakorolt hatásukig. A konferencia kiemelt figyelmet fordít az átalakuló kéményseprő szolgáltatásra, bemutatja az OKF szerepét, a gyakorlatban jelentkező kéményseprőipari feladatokat, tapasztalatokat. Szó lesz a kéményépítők tapasztalatairól a kéményáramkör nem megfelelő működéséből eredő balesetek és az életveszély elhárítása terén.

A konferencia időpontja:
2018. március 22-23.

A konferencia helyszíne:
Kecskemét, Festő u. 8. Három Gúnár Rendezvényház

A konferenciaterem előterében elhelyezhető kiállítói standokon a résztvevők megismerhetik a korszerű gyártmányokat és azok alkalmazási feltételeit. A konferencia programfüzetében a védnökök, támogatók, kiállítók és hirdetők részére megjelenési lehetőséget biztosítanak. A rendezvény helyszínén, de önálló teremben üzleti tárgyalások megtartására, szakmai egyeztetésekre, tájékoztatók megszervezésére is lehetőség van.

A konferencia a Földművelésügyi Minisztérium, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Építész Kamara és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara védnökségével valósul meg, számos szakmai szervezet támogatásával.

Szakmai program

A kiállítás megnyitójára március 22-én, csütörtökön délelőtt 9 órakor kerül sor, majd 9:30-kor ezt követi a konferencia megnyitása és a Meszléry Celesztin-díjak átadása. A délelőtti plenáris ülés előadói tájékoztatást adnak a szakmát érintő és érdeklő átfogó kérdésekről, így az OKF szerepéről az átalakuló kéményseprő szolgáltatásban, a kéményseprés helyzetéről és jövojéről, hazánk levegőminoségi állapotáról és a levegőtisztasággal összefüggő ombudsmani gyakorlatról. Építész előadónk a kémény és a gyakorló építész kapcsolatát vizsgálja.

 Délután szakmai eloadásokon bemutatják a Kecskeméten megvalósulás előtt álló faapríték tüzelésű fűtőművet, de szó lesz többek között a háztartási és a nagyüzemi szilárdtüzelés hatásáról a környezetre, a gázipari és a kéményseprőipari szabályozás gyakorlatának ütközéseiről, a szilárdtüzelésű berendezések történeti kialakulásáról és elterjedéséről Magyarországon, a tüzelőberendezések mai alkalmazásáról, valamint a kályhásság és a társszakmák kapcsolatáról.

A konferencia kapcsolódik az Erdélyi Építészeti Biennálé rendezvényhez, amelynek megnyitójára a délutáni előadások végén meghívják a résztvevőket. A konferencia első napját fogadással zárják, ahol a Bohém Trió színvonalas zenéje mellett mód lesz a szakemberek találkozására és eszmecseréjére.

A konferencia második napján, március 23-án a téma: „A tüzelőberendezések tervezett működésének feltételei a kéményáramkörben”. Az itt elhangzó előadások a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara szakmai továbbképzését képezik. Itt szó lesz többek között a fatüzelésű kazánokra vonatkozó előírások szigorodásáról, ennek várható hatásairól, a korszerű égéstermék-elvezető berendezések forgalomba hozatalának, tervezésének és beépítésének szabályairól, az aktuális kéményseprő-ipari feladatokról és tapasztalatokról.

Az eloadók foglalkoznak például a gyűjtőkémények üzemeltetésének, biztonságának aktuális kérdéseivel, a tüzelőberendezések környezeti hatásával kapcsolatos tervezési és üzemeltetési kérdésekkel és az építoipari folyamat problémaköreivel a szerződéskötéstől az átadás-átvételig.

Újdonság a konferencia történetében, hogy a konferencia helyszínen megfogalmazott és bemutatott ajánlásait a konferencia regisztrált résztvevői elektronikus úton fogadhatják el.

A konferencián bemutatják a szakma múltját is: az érdeklődők megtekinthetik a Kéményseprő Múzeum és az Épületgépészeti Múzeum kiállítását. A Média Sarokban lehetőséget biztosítanak az épületgépészeti és energetikai szaklapok, az írott és elektronikus sajtó képviselőivel való kapcsolatfelvételre.

A konferencia zárásaként, pénteken este 8 órakor a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban a Bohém Fesztivál keretében mutatják be Ittzés Tamás – Lanczkor Gábor: A Lutherek című ragtime operáját.

Jelentkezés a konferenciára

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Rendezvény