VGF szaklap

EuroSkills 2018 – szakmák Európa Bajnoksága

Miklós Ádám képviseli a hazai épületgépészeket

| |  1342 | |

EuroSkills 2018 – szakmák Európa Bajnoksága

A víz, gáz és fűtésszerelő szakma ifjú titánjai kétnapos megmérettetésen vehettek részt Biatorbágyon, a Weishaupt Hőtechnika Kft. telephelyén. Eldőlt, ki képviselheti hazánkat az idén szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi döntőn.

Az elődöntőn, az épületgépészek válogatója egy elméleti tesztel kezdődött, ami után a legjobb négy eredményt elért fiatalember jutott tovább a gyakorlati megmérettetésre. Másnap délutánra pedig már meg is volt, ki a legjobb a legjobbak közül. A gyakorlati feladatok elsősorban a csőszerelésről szóltak, melynek keretein belül négy különböző alapanyagból, funkciók szerinti megkülönböztetésben kell egy megadott terv alapján elvégezni a szerelést. Mindezek után egy szakmai zsűri választotta ki a győztest, aki több hónapos továbbképzéssel készülhet fel a döntőre. A versennyel párhuzamosan a szervezők szakmai oktatásokat, termékbemutatókat, valamint terméktanácsadást is tartanak, így nem csak a szurkolás, hanem önmagunk továbbképzése miatt is érdemes volt kilátogatni a versenyre.

A VGF szaklap nevében is szívből gratulálunk mind a négy versenyzőnek: Pál Szabolcsnak, Kovács Bencének és Török Balázsnak, illetve a verseny győztesének, Miklós Ádámnak!

Az EuroSkill 2018. döntője szeptember 26-28-ig Budapesten kerül megrendezésre, ahol 39 különböző szakma 28 országból érkező versenyzői mérhetik össze tudásukat.

OktatásVerseny