Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

EuroSkills 2018 – szakmák Európa Bajnoksága

Miklós Ádám képviseli a hazai épületgépészeket

2018. április 4. | VGF online |  2558 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

EuroSkills 2018 – szakmák Európa Bajnoksága

A víz, gáz és fűtésszerelő szakma ifjú titánjai kétnapos megmérettetésen vehettek részt Biatorbágyon, a Weishaupt Hőtechnika Kft. telephelyén. Eldőlt, ki képviselheti hazánkat az idén szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi döntőn.

Az elődöntőn, az épületgépészek válogatója egy elméleti tesztel kezdődött, ami után a legjobb négy eredményt elért fiatalember jutott tovább a gyakorlati megmérettetésre. Másnap délutánra pedig már meg is volt, ki a legjobb a legjobbak közül. A gyakorlati feladatok elsősorban a csőszerelésről szóltak, melynek keretein belül négy különböző alapanyagból, funkciók szerinti megkülönböztetésben kell egy megadott terv alapján elvégezni a szerelést. Mindezek után egy szakmai zsűri választotta ki a győztest, aki több hónapos továbbképzéssel készülhet fel a döntőre. A versennyel párhuzamosan a szervezők szakmai oktatásokat, termékbemutatókat, valamint terméktanácsadást is tartanak, így nem csak a szurkolás, hanem önmagunk továbbképzése miatt is érdemes volt kilátogatni a versenyre.

A VGF szaklap nevében is szívből gratulálunk mind a négy versenyzőnek: Pál Szabolcsnak, Kovács Bencének és Török Balázsnak, illetve a verseny győztesének, Miklós Ádámnak!

Az EuroSkill 2018. döntője szeptember 26-28-ig Budapesten kerül megrendezésre, ahol 39 különböző szakma 28 országból érkező versenyzői mérhetik össze tudásukat.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

OktatásVerseny