Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Itt vannak a Construma Díjat nyert épületgépészeti termékek!

| |  1338 |

Itt vannak a Construma Díjat nyert épületgépészeti termékek!

A Hungexpo Zrt. idén is meghirdette kiállítói közt a Construma Díjat, melyre azok a cégek pályázhattak, akik az elmúlt évben új termékkel rukkoltak elő. Idén két épületgépészeti vonatkozású termék került be a díjazottak körébe, lássuk!

A CONSTRUMA immár hagyományossá vált társkiállításán, a RENEO-n a megújuló energia újdonságai mellett nagy teret kaptak a költségoptimalizálást segítő, legmodernebb épületautomatizálási rendszerek, illetve a legkorszerűbb épületgépészeti megoldások is. 

A díjazottak pedig, akiket épületgépészeti vonatkozásuk kapcsán mindenféleképpen meg kell említeni:

Kamleithner Budapest Kft.

HELIOS Ventilátorok  –  ELS EC (60/35 F) ventilátor

Az ELS EC (60/35 F) ventilátor az elszívóventilátorok korszerű képviselője, amely energiatakarékos EC motorral is elérhető. Az új ELS EC ventilátornál az új motortechnológia segítségével az energiaigény 70%-kal is csökkenhet. Az új ELS EC környezetbarát, gazdaságos – teljesítményfelvétele mindössze 6 Watt – és magas hatásfokú. A gazdaságos meghajtás mellett a speciálisan kifejlesztett járókerék gondoskodik a magas nyomásteljesítményről – minimális zajszint mellett – minden fokozatban. A szűkebb felszállók és a használat során növekvő szűrőellenállás nem jelent problémát, a légszállítás ott is biztosított, ahol a legtöbb ventilátor már nem képes rá. A kiváló karakterisztika lehetővé teszi a közös felszállóra kötött ventilátorok zavartalan egyidejű üzemét, akár 28 szinten keresztül, és akár 32 egység esetén is. Mindeközben működése csendes az ultraSilence® technológiának köszönhetően.

Siemens Zrt.

RDS110 okostermosztát

A Siemens az RDS110 okostermosztátjával az intelligens épületek, a smart termékek területén jelentkezett ezzel az innovatív megoldással. Ez a termosztát az optimális helyiség-hőmérséklet biztosítása mellett (szabadalmazott öntanuló PID algoritmus) a komfortérzetet alapvetően befolyásoló páratartalmat és levegőminőséget is méri. Multifunkcionális bemeneteire további kiegészítő érzékelők csatlakoztathatók. Az ideális szabályozási paraméterek bármikor aktiválhatók. A készülék kezelését akár helyben a 3,5”-os színes érintőképernyőn, akár az intuitív kezelőfelülettel rendelkező mobilapplikáción keresztül teljeskörűen el lehet látni. Az internetes kapcsolódás WIFI-n keresztül biztosított, az adatok biztonságos elérése a Siemens Cloud Computing Platformon keresztül garantált. A készülék az Európai Unio „Eco Design” IV-es osztályába sorolt (fokozottan energiatakarékos), és teljesíti az EU.BAC A-szintű szabályozási előírásait.

DíjakEseményKiállítás