VGF szaklap

Az E.ON nevével visszaélve tévesztik meg a lakosságot

| |  718 | |

Az E.ON nevével visszaélve tévesztik meg a lakosságot

Az elmúlt napokban az E.ON ügyfélszolgálatára olyan visszaélési lehetőségre utaló bejelentés érkezett Fejér megyéből, miszerint egy szolgáltató cég az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. nevével visszaélve próbál bejutni a felhasználók ingatlanába, méghozzá a belső gázhálózat kötelező átvizsgálására hivatkozva.

Az elmúlt napokban fogadott lakossági bejelentések után fokozott óvatossággal kell eljárni, ha az E.ON előzetes értesítése, vagy a felhasználó által tett előzetes bejelentés nélkül ismeretlen személyek jelennek meg akár az E.ON nevében, akár ennek említése nélkül, és az ingatlan belső áram- vagy gázhálózatának bármely okból történő ellenőrzésére, átvizsgálására irányuló szolgáltatást ajánlanak fel, esetleg erre vonatkozó szerződéses dokumentumot kívánnak aláíratni, és ehhez a helyszínen készpénzes díjazást kérnek.

Az energiavállalat munkatársai sosem visznek házhoz pénzt, és nem kérnek helyszíni készpénzes kifizetést sem.

Minden E.ON munkatárs és a cég minden szerződéses partnere rendelkezik céges igazolvánnyal, amely egy bankkártya méretű, fényképes plasztikkártya, a munkatárs pedig ezzel köteles igazolni magát.

Az E.ON tehát azt kéri a lakosságtól, hogy amennyiben visszaélést tapasztalnak, azonnal értesítsék az illetékes rendőri szerveket. 

Tanulságos