VGF&HKL szaklap

Kifizetődik az „élni és élni hagyni” gyakorlata

A Cu-Technik Kft. az Üzleti Etikai Díj egyik idei nyertese

| |  338 | |

Kifizetődik az „élni és élni hagyni” gyakorlata

Üzleti Etikai Díjat nyert az 1990-ben alapított családi vállalkozás, a Cu-Technik Kft. Az épületgépészeti kis- és nagykereskedelemmel foglalkozó társaság ügyvezetője szerint a siker titka, hogy az „élni és élni hagyni” szellemében dolgoznak.

A Cu-Technik Kft. idei győzelme bizonyítja, hogy az etikus üzleti viselkedés az építőipartól sem idegen. Az épületgépészeti cég sikere a szakma és az iparág sikere is.

Bálint Andrea, a Cu-Technik Kft. ügyvezetője a díj átvételekor elmondta, hogy a cég sikerének titka, hogy az „élni és élni hagyni” szellemében végzik munkájukat. Nem hisznek a mindenáron való növekedésben, úgy tartják, hogy mindenkinek van helye a piacon, és tevékenységüket úgy végzik, hogy valós segítséget biztosítsanak. Azt vallják, hogy versenytársaik is sok mindenben erősek, akárcsak ők, és ha valamiben nem tudnak megfelelő segítséget nyújtani a partnereiknek, akkor inkább átirányítják a konkurenciához, mert szem előtt tartják, hogy az ügyfelek igényei a lehető legmaximálisabban ki legyenek elégítve.

Üzleti Etikai Díj

Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben tisztességesen, felelősen működő cégek elismerésében. Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub alapító elnöke, világhírű filozófus, író, számos akadémia tagja, és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozták létre, hogy a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt fejlesztéseikkel példát mutatnak. Az üzleti életben sikeres jelenlétükkel bizonyítékul szolgálnak, hogy a profit érdekei összeegyeztethetők a bolygó, az emberiség, a fenntartható fejlődés érdekeivel. Idén 10 cég - 4 kisvállalkozás, 2 közepes vállalkozás, 2 nagyvállalkozás és 2 multinacionális cég - nyerte el a díjat.

DíjakÉpületgépészet