Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Megint romlott a levegő minősége

| |  534 | |

Megint romlott a levegő minősége

A magas szállópor-tartalom miatt romlott a levegő minősége az országban – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint Miskolcon, Salgótarjánban és Szombathelyen egészségtelennek minősítették a levegőt a kisméretű aeroszol részecskék (PM10) magas koncentrációja alapján.

Ezen felül kifogásolt még a levegő minősége Budapesten, Dunaújvárosban, Hernádszurdokon, Kecskemétet, Putnokon, Sajószentpéteren, Százhalombattán, Székesfehérváron, Szolnokon, Tökölön, Vácon.

Az egészségtelen levegőminőség esetén az érzékeny lakosságcsoportok – a gyermekek, idősek, légúti, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők – számára nem javasolják a hosszabb ideig szabadban tartózkodást. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt várhatóan a légszennyezők koncentrációja emelkedik. Ezzel együtt a fagypont alatti hőmérséklet miatt a lakossági fűtés intenzívebb, így a helytelen fűtési módoknak tulajdonítható légszennyezés is jelentősebb – tették hozzá.

Azt kérik mindenkitől, a saját és környezete egészségének védelme érdekében ügyeljenek arra, hogy ne szennyezzék a levegőt. Bővebb információ található a Fűts okosan! kampány oldalán, a http://www.futsokosankampany.hu/ oldalon - írták.

EgészségKörnyezetvédelemSzilárd tüzelés