VGF&HKL szaklap

10. HUNGAROTHERM áprilisban

| |  632 | |

10. HUNGAROTHERM áprilisban

Az építőipar hazai csúcsrendezvénye, az otthonteremtés legnagyobb kiállítása a régióban, a CONSTRUMA csokor – 2019-ben a megszokottnál kicsit korábban - április 3-7. között várja a szakmai látogatókat, hétvégére pedig az építkező, felújító végfelhasználókat. 2019-ben a CONSTRUMA és OTTHONDesign kiállítások mellett a kétévente megrendezésre kerülő és az idén már 10. alkalommal sorra kerülő HUNGAROTHERM is tagja e csokornak.

Az idei évben 10. alkalommal megrendezendő HUNGAROTHERM immáron 20 éve, kétévente vonultatja fel a gyártók újdonságait és mutatja be a legújabb trendeket. Széleskörű szakmai támogatottsággal, színvonalas szakmai programokkal, a hazai épületgépészet kiváló cégeinek bemutatásával a gépészmérnökök, az épületgépészet területeinek szakemberei számára kiemelkedő lehetőséget kínál a HUNGAROTHERM a piaci kínálat áttekintésére, a trendek megismerésére. Szerves része a RENEO, a megújuló energiák tematikáját összefogó kiállítás, melyet a szakma és a nagyközönség részéről is kiemelt érdeklődés övez. Az idei évben e tematika (különösen a szolár-technológia) mellett kiállítói oldalról a legintenzívebb részvétel a légtechnika és a hőszivattyúk témakörében mutatkozik.

A szakmai program végleges összeállítása még zajlik, de előzetesen az alábbiakra számíthatnak a látogatók:

Április 3.

A Budapest és Pest megyei Mérnöki Kamara által szervezett szakmai továbbképzésre kerül sor, A tüzelőberendezések tervezett működésének feltételei a kéményáramkörben címmel. A mérnöki kamarai szakmai továbbképzésen csak előzetes kamarai regisztráció után lehet részt venni (www.bpmk-oktatas.hu).

Szintén első napon tartják az Építőgépész Szakmai Napot - Építőgépek korszerű vezérlései és IT-megoldásai témakörben. A szervező az MMK Anyagmozgatógépek, Építőgépek és Felvonók Tagozata.

Az ÉVOSZ első nap délutánjára rangos konferenciát szervez.

Április 4.

A második napon is lesz BPMK program, építészeti témakörben. Hagyományosan ekkor tartják a Rockwool konferenciát is, energiahatékony épületek tűzvédelmi kérdéseiről.

A Smart City konferencia keretében megvalósult hazai projekteket, megvalósítható technológiai megoldásokat mutatnak majd be.

Április 5.

A harmadik szakmai napon lesz ÖKO-HOME konferencia – Tervezz a természettel címmel a természetes építőanyagok használata, költséghatékony műszaki megoldások kerülnek célkeresztbe.

A Média 12 kiadó szervezésében a HUNGAROTHERM keretében 5 napos workshop lesz, minden szakmai napra más témával a fókuszban: lesz megújuló energiaforrások napja, épületgépész ankét, és épületvillamosság konferencia is. A nagyközönség napokon pedig építőipari lakossági fórum várja majd az építkezőket.

A Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség napelem telepítés és beüzemelés bemutatót szervez a kiállítás ideje alatt.

Építészek, mérnökök számára ezúttal is szerveznek szakmai túrákat a kiállításon, ezúttal az alábbi témákban:

  • Nyílászárók, árnyékolók – Szépség és funkció az egyik legizgalmasabb építészeti elemnél
  • Tetők és tetőterek – A tető, mint rendszer
  • Falak és szigetelések – Egy téma, amely minden tervezőt (és építkezőt) érdekel
  • A megújuló energiáról a 2021-től érvényes elvárások fényében
  • Egy gépészeti terület, amelynek jelentősége évről évre nő: a légtechnika

A kiállítás nyitvatartása: április 3–7., naponta 10-től 18 óráig (vasárnap 17 óráig)

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a CONSTRUMA kiállítási csokorra utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapest-Keleti pályaudvar, Budapest-Déli pályaudvar, Budapest-Nyugati pályaudvar, Zugló, Kőbánya-felső és Kelenföld állomásokra 2019. április 3–7. között. A kiállítás helyszíne a felsorolt pályaudvarokról tömegközlekedéssel könnyen és gyorsan megközelíthető. (részletek a Construma honlapján)

A kiállítás szakmai programjai hamarosan elérhetők és folyamatosan frissülnek, a szakmai regisztráció a látogatók számára pedig március elején indul a kiállítás honlapján.

Bővebb információ: www.hungarotherm.hu, www.construma.hu

ConstrumaKiállítás