Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Légsebesség- és IAQ-mérés a tökéletességre fejlesztve

Új testo 400 univerzális IAQ-mérőműszer

| |  824 |

Légsebesség- és IAQ-mérés a tökéletességre fejlesztve

Az új testo 400 multifunkciós légtechnikai mérőműszerrel minden eddiginél kényelmesebb és hatékonyabb a szellőző- és légkondicionáló rendszerek üzembe helyezése, karbantartása, és szervize. A Testo egy műszerben egyesíti a precíz méréstechnológiát, a felhasználóbarát vezérlést, a hatékony dokumentációt, és a széleskörű alkalmazhatóságot, így a műszer egyaránt megállja a helyét munkahelyeken és laboratóriumokban, tisztaterekben is.

A testo 400 nagy méretű HD kijelzőjén minden adat kristálytisztán látható. A mérési értékek listanézetben, grafikonos formában, vagy táblázatban is megjeleníthetők. A testo 400 azonnal reagál minden bevitelre, így nem csak a mérés, hanem a dokumentáció is rendkívül egyszerű. A különböző mérési feladatokban nagy segítséget nyújtanak az előre beállított mérőmenük, melyek lépésről lépésre vezetik végig a felhasználót a mérés folyamatán, így biztosítva a lehető legpontosabb és leghatékonyabb mérést. A menük által elvégezhető mérési feladatok közé tartoznak például térfogatáram mérések szellőzőknél és szellőzőcsatornákban, komfortérzet mérések (PMV/PPD, WBGT, beltéri levegőminőség), huzat és turbulencia mérések, valamint hőmérséklet- és nyomáskülönbség mérések. A választott mérőmenütől függően szabadon állítható a mintavételezési ciklus, a mérés időtartama, szellőzőknél pedig a megfelelő adatok megadása után a műszer kijelzi, hogy hogyan kell pozicionálni a szondát a megfelelő méréshez.

A mérésekhez Bluetooth-os és kábeles szondák egyaránt használhatók, melyekhez a mérési feladatnak megfelelően csatlakoztathatók különböző szondafejek. A Testo széles választékában minden mérési feladatra talál szondát, melyekből a testo 400 mérőműszerre akár egyszerre 8 is csatlakoztatható, így minden fontos paraméter egyidejűleg mérhető. A műszer a nagy memóriája és akkumulátor kapacitása révén a gyors mérések mellett akár egész napos mérésekre is alkalmas. A légsebességet mérő szondákhoz csatlakoztathatók teleszkópok és 90°-os adapterek, így még mennyezeti szellőzőknél végzett mérésekhez sincs szükség létrára.

A mérés elvégeztével a dokumentáció sem jelent akadályt. Az okostelefonhoz hasonló kialakítás révén egyszerűen és kényelmesen készíthetők a jegyzőkönyvek, melyek továbbíthatók e-mailben vagy kinyomtathatók közvetlenül a helyszínen egy testo gyorsnyomtatóval. A jegyzőkönyvhöz adhatók képek és megjegyzések is, az ügyfél pedig akár közvetlenül a műszerben is alá tudja írni azt. A mérési értékek további elemzése és kiértékelése, valamint az adatok kezelése lehetséges a díjmentes PC szoftverrel.

A testo 400 praktikus szettekben is elérhető, de lehetőség van a felszerelés egyéni konfigurációjára is. A műszer mellé kapható egy IAQ adatgyűjtő is, mellyel akár 2 hétig tartó méréseket is lehet végezni. Az adatgyűjtő beprogramozás után a testo 400 műszertől teljesen függetlenül használható. A háromlábú mérőállvánnyal a szondák szabvány szerinti magasságba pozicionálhatók. Az intelligens kalibrálási megoldásnak köszönhetően elég a szondafejeket elküldeni kalibrálásra: a műszer gond nélkül használható abban az esetben, ha felhasználó rendelkezik további szondákkal vagy érzékelőkkel. A praktikus műszertáska biztosítja a műszer és a szondák, valamint a kiegészítők biztonságos szállítását és tárolását.

További információ →

MéréstechnikaTesto