VGF&HKL szaklap

Csaptelepek felokosítva!

| |  669 | |

Csaptelepek felokosítva!

Manapság már szinte kizárólag okostelefonok léteznek. De használunk okos termosztátokat, sőt okos fúrógépről és csavarhúzóról is hallottunk már. Mi a helyzet a csaptelepekkel?

Léteznek elektronikus szerelvények, amelyek vagy érintésre, vagy pedig valamilyen szenzornak engedelmeskedve nyitnak, zárnak. Vannak olyan modulok is, melyeket az ilyen berendezésekhez csatlakoztatva, Bluetooth kapcsolaton keresztül, mobiltelefonnal vezérelhetünk. Egy App segítségével a szerelő egy korszerű eszközt kap kézhez, mellyel könnyedén programozhatja az elektronikus szerelvényeket, illetve a pangó víz elleni védelmet is biztosíthatja egy külön funkció beállításával. Ezzel lényegesen egyszerűbbé válik a beszabályozás. Ha viszont a modul végleg elhelyezésre kerül a szerelvényeken, más beállításokra is lehetőség van. Az integrált naptárnak és az órának köszönhetően az öblítések terv szerint történnek. Több pangóvíz elleni öblítés is elmenthető.

A dokumentált adatokat az App-on keresztül lehet letölteni. Például az egyes szerelvények beprogramozhatók úgy, hogy minden este 23:55-kor és hétvégén még ezen kívül reggelente 6:00-kor is öblítsen. A modulokon kétoldali kommunikáció is lehetséges, ami további előnyöket biztosít a felhasználóknak.

Okosotthon