Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Intelligens légsebesség- és komfortérzetmérés

Új testo 400 klíma- és légtechnikai mérőműszer

| |  685 |

Intelligens légsebesség- és komfortérzetmérés

Az új testo 400 klíma- és légtechnikai mérőműszerrel minden eddiginél kényelmesebb és hatékonyabb a légsebesség és komfortérzet paraméterek mérése, így ideális a szellőztető és klímarendszerek működésének optimalizálására.

A nagy méretű HD kijelzőn minden érték szemmel tartható, a különböző ujjmozdulatokkal pedig lehetséges a mérési nézetek közötti váltás. A műszer minden bevitelre azonnal reagál, nincs hosszas várakozás, még betöltődik a megfelelő képernyő. A műszerben különböző mérőmenük érhetők el, melyekkel nagyban leegyszerűsíthető a mérés folyamata: a műszer lépésről lépésre vezeti végig használóját a mérési feladat folyamatain, így garantálhatók a szabványok szerinti mérések és a megbízható eredmények. A mérőmenükkel és a különböző Bluetooth-os és kábeles szondák széles választékával többek között a következő mérési feladatok végezhetők el:

  • térfogatáram-mérések szellőzőknél és szellőzőcsatornákban,
  • komfortérzet mérések (PMV/PPD, WBGT, beltéri levegőminőség),
  • huzat és turbulencia mérések,
  • hőmérséklet- és nyomáskülönbség mérések.

A nagy memória és akkumulátor-kapacitás révén a műszer egész nap képes mérni töltés nélkül, egy speciális mérőállvánnyal pedig biztosítható a szondák megfelelő magasságban történő pozicionálása. A műszerre egyszerre akár 8 szonda is csatlakoztatható, így minden releváns paraméter mérhető a nap folyamán.

A mérés elvégeztével a testo 400 klíma- és légtechnikai mérőműszerrel megjeleníthetők a részletes eredmények listanézetben, grafikonon vagy táblázatban is. A műszerrel a dokumentáció folyamata is rendkívül egyszerű. Az okostelefon-vezérlés révén gyorsan és hatékonyan vihetők be további szükséges adatok a jegyzőkönyvhöz. A jegyzőkönyv elkészítése után az továbbítható e-mailben WiFi-n keresztül, vagy kinyomtatható egy gyorsnyomtatóval, akár közvetlenül a helyszínen is.

További információ →

MéréstechnikaTesto