Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Mosoly a mindennapokra

HAJDU SMILEY rétegfűtésű forróvíztárolók

2019. június 1. | támogatott cikk, szponzor: Hajdu |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Mosoly a mindennapokra

Új generációs, innovatív termékkel bővült a HAJDU elektromos forróvíztároló család, ami a SMILEY fantázianevet kapta. A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. zártrendszerű, kerámia fűtőbetétes rétegfűtésű forróvíztárolói alkalmasak egy, vagy több vízelvételi hely energiagazdaságos melegvíz ellátására háztartásokban és intézményekben egyaránt.

A prémium terméksor legfontosabb és kiemelkedő tulajdonsága, a HAJDU találmányú rétegfűtésű technológia. Ez az egyedi fejlesztésű kialakítás lehetővé teszi azt, hogy az igényeknek megfelelően csak annyi melegvizet szolgáltasson, amennyire a felhasználónak szüksége van. Így magasfokú energiamegtakarítás érhető el. A rétegfűtés lényege, hogy a tároló alsó és felső rétege tetszőlegesen, eltérő hőmérsékletre fűthető fel. A rétegfűtés tulajdonsága kihasználható olyan helyeken például, ahol némely napokon nagy vízelvételre lehet számítani, emiatt beépítendő a nagy űrtartalmú melegvíztároló, de egyéb napokon kevés melegvízre van szükség. Ha a felhasználónak úgy tetszik, a bojler alsó rétegét akár fűtetlenül is hagyhatja, így a fűtetlen rész palástján nem lesz hőveszteség a környezet felé. Mivel a vízelvétel a forróvíztároló felső rétegéből történik, így a rétegfűtés elve szerint ebben a rétegben biztosítja mindig a beállított hőfokú melegvizet, az alsóbb rétegben pedig a felsőnél alacsonyabb hőmérsékleten tartja azt, ezáltal kisebb vízigények esetén mindig biztosítja az elegendő melegvizet a feleslegesen felfűtött teljes vízmennyiség helyett. Amennyiben gazdaságos ’ECO’ üzemmódban üzemel a készülék és nagyobb vízelvétel történik, akkor a felső rétegből kerül sor vízelvételre, eközben az alsó rétegben a hidegvíz újbóli felfűtése gyorsan megvalósítható.

A termékekben egy speciális, tokcsőben elhelyezkedő, kerámia-, száraz fűtőbetét biztosítja ezt a folyamatot, aminek további nagy előnye a csekély vízkőképződés. Élettartama a hagyományos csőfűtőtestnek a többszöröse, mivel a fűtőtest közvetlenül nem érintkezik a vízzel, így lényegesen kisebb felületi terhelésnek van kitéve. Ezeknek a pozitív tulajdonságoknak köszönhetően jelentősen meghosszabbodik a készülék élettartama, valamint a szervizelési igény is csökken a kevesebb vízkőképződés miatt. A bojlerben, tizedannyi vízkő válik ki, mint a hagyományos csőfűtőtestes kialakításúban. Ezek a fűtőtestek kifejezetten keményvizes területeken is nyugodtan alkalmazhatóak. A tartály belső felülete tűzzománc bevonattal rendelkezik, továbbá beépített aktív anód biztosítja a korrózióvédelmét.

A kapacitív, érintőgombos kezelőfelülettel rengeteg beállítási, paraméterezési lehetőség érhető el. A számos felhasználóbarát tulajdonsággal rendelkező vezérlő elektronika segíti a tulajdonost a hőmérséklet értékek, funkciók (ECO, Manuális, Fagyvédelem) beállításában. A felhasználó teljesen az igényeihez szabhatja a bojlert, az elektronikus hőfokszabályozó által egészen 80°C-ig, 1°C-onként állíthatja be a kívánt hőmérsékleteket. A bojler intelligens vezérléssel rendelkezik, amelyben több funkció is helyet kapott. A bojlerek a LED kijelzőn kiírják a hátralévő felfűtési időt, a 40°C-ra átszámított betárolt vízmennyiséget. Energiahatékonyságát tovább növelhetjük azáltal, hogy a készülékünket a lakásriasztóra kötve üzemeltetjük. Ilyenkor, a készülék vezérlése figyelembe veszi, ha nem tartózkodik a lakásban vízfelhasználó, és ilyenkor nem fűti fel teljesen a készüléket, csak készenléti hőmérsékleten tartja a vizet. A víz megfelelő higiéniájának biztosítása érdekében a forróvíztárolónk, ha úgy kívánjuk, rendszeresen, automatikusan, legionella mentesítést végez. A korábbi forróvíztárolóinkhoz hasonlóan, az újak is működtethetők a kedvezményes, vezérelt áramról. Digitális kijelzőjén mind az alsó, mind a felső hőmérséklet, számos paraméter, dátum és idő is kiolvasható, valamint gyermekzárral védhető az esetleges kíváncsiskodó apróságok elől. Tovább könnyíti a felhasználó dolgát az, hogy automatikusan kijelzi, ha eljött a rendszeres karbantartás ideje, valamint akkor is jelez, ha bármilyen okból hibát észlel a készülék. „Stand by” üzemmódban a kijelző kialszik, csak az aktuális működésre vonatkozó visszajelzés látható (pl. fűt a készülék).

Védelmek, egyéb funkciók:

  • Fagyvédelem –10°C beállított vízhőmérséklet
  • Szárazfűtés elleni védelem – figyeli és jelzi, ha a készülék nincs vízzel feltöltve és így lépne működésbe
  • Fűtőszakadás visszajelzés
  • Érzékelők állapotának visszajelzése
  • Antilegionella funkció – baktérium mentesítés
  • Egyéb adatok módosítása (fényerő beállítás stb.)

Az új termékcsalád természetesen rendelkezik a HAJDU termékek jól megszokott előnyeivel, többek között a 2 év teljes körű és 7 év tartálygaranciával és teljeskörű alkatrészellátással.

HAJDU Zrt.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

BojlerHajdu