Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Speace

| |  569 |

Speace

A méltán nemzetközi hírű Sziget fesztivál keretein belül idén 6. alkalommal is megrendezésre került a Sziget Art of Freedom. 2019-ben az a megtiszteltetés érte a Knauf Insulation Kft.-t, hogy a WIRE+MOME alkotóinak Speace nevű győztes, felépítésre kerülő szakrális tér installációjának anyaga a cég Heraklith márkanevű, finomszálas, élképzett fagyapot lapja.

Fiatal képzőművészek kapnak bemutatkozási lehetőséget a Sziget közönsége előtt, saját alkotásaikkal, ez a Sziget Art of Freedom. Figyelembe véve, hogy  évente átlagosan 450-500 000 látogató fordul meg a Szigeten, ez egy kiváló lehetőség minden művésznek a bemutatkozásra, ismertségük növelésére.

A fesztiválon felépítésre kerülő installációk egy szakértő zsűri által elbírált, többkörös pályázati rendszer útján kerülnek kiválasztásra, és létrehozásukat a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. anyagilag is támogatja.

A Knauf Insulation Kft.  büszke az alkotó csapat áldozatos, kitartó munkájára, és a gyönyörű végeredményre.

Az alkotók bemutatkozása

A Wire-t a Moholy Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóiként alapítottuk 2016-ban. A csapat interaktív installációkon keresztül mutat rá olyan fontos dolgokra, amit a hétköznapi életben figyelmen kívül hagyunk. Így minden tárgy, amit tervezünk, különböző tervezett interakciók bevonásával teremt kapcsolatot az emberrel, mellyel megtapasztalhatja, érezheti és láthatja az üzenetet. A Wire saját projektjei mellett, mások ötleteit is segít megformálni sajátos kommunikációs eszközével.

Speace leírás

A Speace egy szakrális térinstalláció, melyben az emberek a fesztivál hangulatából egy nyugodt, elmélyült világba sétálhatnak. Eltolt kapurendszer nehezíti a bejutást, ami segít fokozatosan elszakadni a külső környezet impulzusaitól. A kapuk kereszteződéséből egy fénysáv vezeti a tekintetet, a bejárattól egészen a központi tornyon keresztül, az égre. A látogató a központi térben vallásoktól független szakralitást élhet át.

Fotók: Ács Márton

Knauf