Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Elhalasztják a világ legnagyobb épületgépészeti kiállítását Milánóban

| |  653 |

Elhalasztják a világ legnagyobb épületgépészeti kiállítását Milánóban

Az új koronavírus miatti veszély miatt elhalasztják a világ egyik legnagyobb épületgépészeti szakkiállítását, a milánói Mostra Convegno Expocomfort rendezvényt – tudta meg a lapunk a szervezőktől. Jelenleg válságstáb dolgozik az átszervezésen és a kommunikáción. A rendezvényt eredetileg 2020 március 17–20. közötti időpontban tartották volna. Frissítés: a kiállítás új időpontja: szeptember 8–11.

Frissítés: a szervezőktől kapott információ szerint az új időpont szeptember 8–11.

Ami páratlan években az ISH Frankfurtban, az páros esztendőkben Mostra Convegno Expocomfort Milánóban – a világgal lépést tartani szándékozó épületgépészek számára kihagyhatatlan ez a két kiállítás. Rendezvényről rendezvényre cégképviselők, üzletkötők ezrei találkoznak ezeken a helyszíneken, hiszen akár nyolc-tíz tárgyalást is lefolytathatnak, a látogatók száma pedig százezres nagyságrendű.

Információink szerint a milánói kiállítással kapcsolatban több olasz gyártó is azt jelezte, hogy nem kíván részt venni az eseményen az újfajta koronavírus jelentette veszély miatt, így végül a szervezők úgy döntöttek, hogy elhalasztják a kiállítást.

A tüdőgyulladással járó újfajta vírus (COVID-19) tavaly decemberben bukkant fel a kínai Vuhan városban. Januárban már járványról szóltak a hírek. A hatóságok azt sejtették, hogy a magas halálozási rátával járó megbetegedés-hullám a 11 milliós metropolisz egyik piacáról indult el, s bár a várost karantén alá vonták, hamarosan már Kínán kívülről, Japánból, Dél-Koreából, Németországból, nagy-Britanniából és egyéb országokból is jelentettek megbetegedéseket. Néhány hét alatt tízezrek fertőződtek meg, és kétezer fölé emelkedett a halálozások száma.

Olaszországban az elmúlt napokban jelent meg a vírus, több mint 200 beteget regisztráltak. Az észak-olasz Lombardia és Veneto tartományokban több helyütt vesztegzárral igyekeznek gátat szabni a megbetegedéseknek, s több tömegrendezvényt is elhalasztottak. Cikkünk írásakor hét halálesetről volt tudomásunk.

Lapunk továbbra is figyelemmel kíséri az újfajta koronavírusról szóló, az épületgépész ágazatra is kiható híreket. Kövessen minket weboldalunkon és a közösségi oldalunkon is!

Idehaza egyelőre nincs szó rendezvények elmaradásáról, így kiadónk mindenki figyelmébe ajánlja az 5. Lakásszellőzés konferenciát, amelyet a Zehnder Group támogatásával szervezünk Budapesten március 12-én. A részvétel előfizetőink számára ingyenes.

INFÓK ÉS REGISZTRÁCIÓ →

A konferencia témái

  • Komfortszellőzés a gyakorlatban
  • TNM rendelet és a szellőzés
  • Légcsatorna-rendszerek
  • Szellőzés és páratartalom
  • Polimer membrános entalpia hőcserélők
  • Biológiai szennyezők a lakótérben
  • Felületfűtés, -hűtés
  • Hőszivattyús rendszerek

KiállításKoronavírusRendezvény

Kapcsolódó