Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Higiénikus, tisztítható Zehnder légcsatornák

| |  477 | |

Higiénikus, tisztítható Zehnder légcsatornák

A Zehnder húsz éve fejleszti komfortszellőzés-termékeit. Comfotube néven, tekercses kiszerelésben hozzáférhetők kör keresztmetszetű műanyag légcsatornái 90 és 75 mm átmérőben. Laposított légcsatornánk, a Comfotube Flat 51 szintén tekercses kiszerelésben, 138×51 mm méretben, a Comfotube 90-nel egyenértékű légszállítási paraméterekkel rendelkezik. Ebben a cikkben a csövek higiéniai jellemzőjét mutatjuk be.

Hajlítási sugár: 1 D

A nagyon kicsi hajlítási sugár első ránézésre a kivitelező kényelmi „szolgáltatásának” tűnik, mert a jól hajlítható légcsatornát könnyű szerelni. Az erős ember számára azonban minden műanyag légcsatorna könnyen hajlik. A fő előny inkább higiéniai jellegű. A csövek belsejét ugyanis egy PE-LD műanyag réteg borítja, ennek köszönhetően a cső könnyen tisztítható, nyomásesése alacsony. A légcsatorna addig higiénikus, ameddig e fóliaréteg sértetlen. A minimum hajlítási sugár ennek a rétegnek tűrőképességére vonatkozik.

A légcsatornák rendelkeznek SKZ tanúsítással

A német SKZ intézet műanyag termékek laboratóriumi vizsgálatával, minősítésével foglalkozik. Az SKZ minősítés magában foglalja az alapanyag, a gyártástechnológia, és a végtermék vizsgálatát. Légcsatornáink SKZ minősítéssel rendelkeznek. A felhasznált alapanyag nem tartalmaz újrahasznosított műanyagot, egészségre ártalmas anyagot. Antisztatikus adalékkal rendelkezik, így a por lerakódását akadályozza.

Comfotube csövek tisztítása

A teljes légcsatornarendszer tisztítható a Zehnder tisztítókészlettel. A tisztítás mechanikus, a tisztítókefe sörtéjének erőssége illeszkedik a belső fóliaréteg szilárdságához, Ha ugyanis a sörte túl puha, a tisztítóhatás elégtelen. Ha a sörte túl kemény, a fóliaréteg megsérülhet. Éppen ezért, a tisztítókészletet kizárólag a Zehnder Comfotube csövek tisztításához tudjuk kiadni. A tisztításról a videó megtekinthető itt:

A megfelelő tisztíthatóságot a német Hygiene Institut tanúsítványa igazolja.

Szűrők

A szellőztetőrendszerek higiéniáját alapvetően a szűrők állapota határozza meg. Magától értetődően a szűrőket rendszeresen karban kell tartani. Az elszívórendszer végpontjain is javasoljuk szűrők elhelyezését, ezek könnyedén porszívózhatók, időnként cserélhetők. (A videón 0:42 -nél látszik egy ilyen szűrős elszívási pont)

Fentiekkel garantálható a légcsatornarendszer hosszú távú higiéniája.

További kérdésekkel Tóth István Country Manager kereshető
Tel.:: 30 268 7010
Zehnder Group Deutschland GmbH Magyarországi Kereskdelemi Képviselet
comfosystems.hu

LégcsatornaSzellőztetésZehnder