Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Gree GMV6 – a VRF rendszerek új generációja

| |  450 | |

Gree GMV6 – a VRF rendszerek új generációja

Az elmúlt évek alatt a folyadékhűtők mellett folyamatosan növekvő piaci részesedést szereztek maguknak a VRF rendszerek. Ez nem véletlen. Egyre több beruházó és kivitelező fedezte fel ezen berendezések előnyeit, melyek mind az üzemeltetésben, mind a kivitelezésben is meghatározóak.

Na de mi is az a VRF? Ez manapság már a legtöbb szakembernek nem jelent kérdést mivel sok szakmai cikk és sajtó anyag íródott, ezen témában. A VRF berendezések változó hűtöközeg tömegáramlású rendszerek. Ennek egyik legnagyobb előnye, szemben a lakossági klímaberendezésekkel , hogy akár egy kültéri egység csoportra 100 beltéri is ráköthető 1000 m-es össz. csövezési távolság mellett. Ezek elképesztő számok, ugye? Nézzük, hogy is van ez pontosan és miben egyedülálló az új Gree GMV6 VRF.

Mielőtt azonban belemerülnénk a műszaki adatok útvesztőjébe, lássunk pár érdekes információt magáról a gyártóról. A GREE, Magyarország és a világ első számú klíma márkája. Hazánkban a lakossági klíma szegmensben évek óta ez a legnagyobb számban értékesített brand.  Ami viszont fontos, hogy nem csak a split klímaberendezések terén kimagasló a kizárólagos hazai forgalmazó, a Cool4u Kft. szerepe, hanem az ipari szegmensben is elismert. A Gree hőszivattyúk, folyadékhűtők, fan-coilok és szellőztető gépek egyaránt megbízható minőséget biztosítanak. Kevés klímaszerelő van Magyarországon, aki még nem találkozott ennek márkának a termékeivel és ne lenne elégedett.

Most viszont ismerkedjünk meg közelebbről a VRF rendszerek új generációjával a GMV6-os szériájával. A GMV rövidítés senkit ne tévesszen meg. A legtöbb márka egyedi nevet használ a VRF rendszereinek e megkülönböztetésére, de műszakilag mind hasonló technológiát takar. Így van ez a Gree esetében is, ahol a GMV rövidítés a VRF megfelelője.

Évekkel ezelőtt nagy siker fogadta a GMV5-ös szériát is, melyet most a legújabb fejlesztéseket felsorakoztató GMV6-os sorozat vált. Nézzük sorba, hogy milyen újításokkal is számolhatnak azok a tervezők, kivitelezők, beruházók, akik ezt a termékcsaládot választják.

 • Széles működési tartomány. A berendezés képes –30°C és +55°C szélsőséges környezeti hőmérsékletek között is tökéletesen üzemelni.
 • Akár 246 kW össz. hűtési teljesítmény maximum 100 beltéri rákötése mellett.
 • Akár 1000 m csövezési távolság és 100 m szintkülönbség a kültéri és a beltérik között.
 • Maximum 120 m csőhossz az első elágazás és az utolsó beltéri között.
 • Minimális telepítési védőtávolságok a kültérinél, így kisebb helyen is elhelyezhető.
 • Az újratervezett háznak és lapátoknak köszönhetően a kültéri egység ventilátora akár 110 Pa statikus nyomásra is képes, kisebb zajszint és nagyobb légszállítás mellett.
 • A GMV6 magas hatékonyságú, új fejlesztésű, gőzbefecskendezéses DC inverteres kompresszorai 75 másodpercen belül elérik a maximális teljesítményt. Ezzel biztosítva a pontos és gyors szabályzást.
 • Az újratervezett osztott kondenzátornak és a forrógázos csepptálca fűtésnek köszönhetően a leolvasztás sokkal hatékonyabb és kevesebb időt és energiát használ fel.
 • A kompresszor fűtése a külső fűtőszálon kívül a motortekercseken keresztül is történhet, így növelve a rendszer üzembiztosságát
 • A rendszer intelligens módon figyeli az egységek üzemidejét és így kalkulálva osztja el a teljesítmény igényt.
 • Mint a GMV5 esetében itt is elérhető a távoli elérés és a költségmegosztás lehetősége is.

A fentiek szerint is jól látható, hogy milyen fontos és innovatív funkciókat sorakoztat fel az új széria és itt még nincs vége. Amennyiben kíváncsi a további részletekre, keresse a kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazót a Cool4u Kft.-t vagy látogasson el a gree-magyarorszag.hu weboldalra! Mint minden Gree termék, a GMV is nagy darabszámban, biztos műszaki háttérrel, raktárról, akár másnapra történő szállítással is elérhető. Így könnyen tervezhető és megbízható megoldást jelenthet az Ön számára is.

GREE GMV rendszerek →

Amennyiben Ön tervező, vagy kivitelező, és szeretne hozzáférni a teljes műszaki specifikációkhoz, regisztráljon a cool4u-systems.hu oldalon, vagy keresse a képviseletet a +36 20 226 2900 telefonszámon!

Klíma