Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Új SCHELL MODUS E mosdó csaptelep

Fókuszban a higiénia és a kedvező ár

| |  345 |

Új SCHELL MODUS E mosdó csaptelep

A nyilvános szaniterhelyiségekben az érintés nélküli szenzoros szerelvények bizonyulnak a legjobb intézkedésnek a saját egészségünk védelme érdekében. A WHO is megerősítette, hogy a kórokozók 80%-a kezünkön keresztül terjed. Jelenleg a nyilvános és félnyilvános létesítményekben az üzemeltetőknek fokozottabb követelményekkel kell szembe nézniük a felhasználói higiénia terén – elsősorban a szükséges beruházási költségek tekintetében, mint például az érintés nélküli szerelvények. Mindezen szempontok figyelembevételével a Schell, a nyilvános és félnyilvános szaniterhelyiségek szerelvényeinek és megoldásainak specialistájaként, kifejlesztett egy új, kedvező árú elektronikus termékcsaládot: a „Modus E”-t.

Az új termékcsalád mosdócsaptelepekből és fali kifolyókból áll, hogy a megfelelő megoldás minden felhasználási területre biztosítva legyen. Az infravörös vezérlésű, érintés nélküli működtetéssel a „Modus E” kiválóan teljesíti az egészségvédelemmel szemben támasztott követelményeket. Emellett a vandalizmus elleni védelemmel ellátott design a termék hosszú élettartamáról is gondoskodik. A víztakarékos szerelvények robosztus fém házzal rendelkeznek és az infravörös szenzor (például rágógumival történő) tudatos blokkolása elleni védelemmel is fel vannak szerelve. A vízfolyás automatikusan megáll egy több mint 60 másodperces tartós impulzus hatására, így elkerülhetővé válik a vízpazarlás és a túlfolyás. Ezen kívül a Modus E esetében az elektronika védve van a szakszerűtlen beszerelésből eredő póluscsere okozta meghibásodástól is.

A biztonságról az ivóvíz higiéniája tekintetében is gondoskodtunk: Az összes „Modus E”-szerelvény a rendszeres pangó víz elleni öblítésekkel biztosítja az ivóvíz higiéniájának megőrzését és ezzel támogatja az ivóvíz hálózat VDI 6023 norma szerinti rendeltetésszerű üzemeltetést. Legkésőbb 24 órával az utolsó használatot követően automatikus öblítés megy végbe.

Változatok minden felhasználási területre

A kevert vizes mosdó csaptelep forróvízkorlátozással rendelkezik, melyet a szerelő aktivál és ezzel még energiát is lehet megtakarítani. Hideg vizes és előkevert vizes változatok is rendelhetők. A fali kifolyó két különböző kifolyó hosszal elérhető (187 mm és 230 mm). Így a kényelmes kézmosás minden mosdó fajta esetében biztosított. A víz- és energiafogyasztásnál megvalósuló megtakarítások alapján a „Modus E” széria szerelvényei támogatást nyújtanak az épület DNGB, BREAAM és LEED szerinti ökológiai tanúsítványokhoz. Elsősorban a LEED-tanúsítványok megszerzéséhez a Schell egy olyan perlátort is kínál, amely már az egyébként víztakarékos 3 literes perlátorhoz képest is, csak 1,33 literes percenkénti átfolyást biztosít.

A „Modus E” mosdócsaptelepek hálózatról és elemmel is üzemeltethetők, így ezeknek az elektronikus szerelvényeknek az átszerelése és utólagos felszerelése is mindenfajta gond nélkül megoldható. Ezen kívül mindegyik kivitel saválló fonattal rendelkező flexibilis bekötőcsővel rendelkezik. Mindegyik változat megfelel az I. zajosztály előírásainak, illetve visszafolyásgátlóval és előszűrővel felszereltek. Minden egyes vízzel érintkező alkatrészük megfelel az ivóvízre vonatkozó német rendeletnek ill. a német környezetvédelmi hatóság (UBA) előírásainak. Az alkatrészek könnyen hozzáférhetők, ezért a beszerelésük és javításuk – mint például egy kijelzett elemcsere – különösen egyszerű.

További információkat a www.schell.hu honlapon talál, vagy forduljon bizalommal a Schell Hungaria Kft. munkatársaihoz!

Fotók: Schell

Szerelvények