Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Megszűnt a FŐKÉTÜSZ szerződése, helyette a katasztrófavédelem ellenőriz

| |  396 |

Megszűnt a FŐKÉTÜSZ szerződése, helyette a katasztrófavédelem ellenőriz

A FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. Fővárosi Önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése 2021. április 30-ával megszűnt. Május 1-től tehát a katasztrófavédelem kéményseprői végzik a fővárosban a lakossági kéményseprőipari közszolgáltatást, ezzel tovább bővül a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe.

A FŐKÉTÜSZ társasházi vagy lakószövetkezeti ingatlanban, illetve kizárólag magánszemély tulajdonában lévő és gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként vagy fióktelepeként nem bejegyzett egyéb ingatlanban kéményellenőrzést és műszaki vizsgálatokat április 30-a után nem végezhet. Ezen feladatokat a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő-ipari feladatokat ellátó szerve (Fővárosi Katasztrófavédelem) veszi át.

A budapesti lakossági kéményseprési feladatok átvételére felkészült a katasztrófavédelem, a szükséges eszközök és személyi feltételek rendelkezésre állnak.

A budapesti ügyfélszolgálati iroda a 16. kerületben, a Diósy Lajos utca 28. szám alatt várja a kéménysepréssel kapcsolatban intézkedő ügyfeleket, hétfőnként reggel nyolctól este nyolcig, további munkanapokon 8 és 14 óra között. Telefonon a 1818-as telefonszámon, online pedig a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon lehet tájékozódni.

A társasházi kémények ellenőrzését a kéményseprők a fenti honlapon közzétett sormunkaterv szerint végzik, és a megszokott módon, hirdetmény útján értesítik az érintetteket az ingyenes kéményellenőrzés időpontjáról.

FŐKÉTÜSZKéményseprő