Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Új, rozsdamentes acél rendszer ivóvízellátáshoz, az Uponortól

2022. április 21. | támogatott cikk, szponzor: Uponor |

Új, rozsdamentes acél rendszer ivóvízellátáshoz, az Uponortól

Tovább szélesítette portfólióját az Uponor az ÚJ UPONOR INOX rozsdamentes acél, ivóvízre használatos rendszerével.

Az Uponor új INOX rozsdamentes acél rendszere – amely rozsdamentes acél csövekből és idomokból áll – megfelel a legmagasabb követelményeknek. Az anyag garantálja a maximális biztonságot és higiéniát működés közben, míg a kialakítás minimális szereléssel megoldható.

A kiváló minőségű EN 1.4404 rozsdamentes acélból készült rendszer magas műszaki és higiéniai követelményeknek is megfelel. Kompatibilis a már jól bevált Uponor többrétegű kompozit (MLC) és PEX rendszerekkel.

Főbb rendszertulajdonságok:

  • az Uponor INOX könnyen kombinálható más Uponor rendszereinkkel.  
  • a fólia a helyes préseléskor leesik, így könnyen észrevehető a nem jól préselt csatlakozás
  • A sokszög alakú O-gyűrű további védelmet nyújt a szivárgás ellen

A tervezők és szerelők, akik bizonyos területeken szeretnek rozsdamentes acéllal dolgozni, a jövőben már az ivóvíz-rendszerek tervezése során is választhatják az Uponort. A termékportfólió rozsdamentes acélból készült csőből és prés/idomrendszerből áll. A robusztus anyag, amely a DVGW W 543, DVGW GW 541 és DVGW W 270 tanúsítvánnyal rendelkezik, garantálja a maximális biztonságot és higiéniát működés közben, szereléséhez pedig minimális ráfordítás szükséges.

Az Uponor INOX kompatibilis az Uponor ötrétegű (MLC) és PEX rendszereivel, és az M-kontúrú préspofákkal ellátott présszerszámokkal. A rendszer kezdetben DN 12-től DN 50-ig terjedő névleges átmérőben kerül bevezetésre. 16 bar üzemi nyomásával ivóvízrendszerekhez is alkalmas akár társasházakban is.

Kettős védelem a szivárgás elkerüléséért

Az Uponor INOX rendszer a préselés biztonságát tekintve két szempontból is eredményes. Az első védelem az idomon található kék jelzőfólia, amely biztosítja a nem préselt csatlakozások gyors észlelését, hiszen a fóliát a sikeres préselés után kézzel könnyen eltávolítható, leválik. Ily módon a szerelők azonnal láthatják, hogy mely szerelvényeket nem préselték még le.

A másik jelentős dolog pedig, hogy a rendszer egyedi, sokszögű O-gyűrűje hatékony védelmet nyújt a szivárgás ellen: a gyűrű új fejlesztésű kialakítása garantálja, hogy a nem préselt csatlakozásokat az első nyomáspróba során megbízhatóan észleljük.

Ha a csatlakozás nem teljesen szoros, levegő vagy víz távozik, és a telepítő azonnal kijavíthatja. A hiányzó vagy hibás préselésből adódó későbbi problémák így a rendszer működése során szinte minimálisra csökkenthetők.

Böngésszen a további tulajdonságok között az Uponor INOX termékoldalon, ahol olyan játékos újdonságot is találhat, mint például az INOX idom kiterjesztett valóságban történő bemutatása (AR)- ehhez nem kell más mint a QR kód beolvasása és az instrukciók követése (részletek: INOX AR)

Kérdés esetén keresse bátran az Uponor területi képviselőit!

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Uponor