Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Nagyméretű kompakt hővisszanyerős szellőztetők

Tessék válogatni!

2022. október 4. | támogatott cikk, szponzor: Helios |

Nagyméretű kompakt hővisszanyerős szellőztetők

A jól felfogott gazdasági érdekek és az energiatakarékossági rendeletek is a hővisszanyerős szellőztetési megoldások felé mozdítják a légtechnikai rendszerek súlypontját.

A sikeres Helios AIR1 sorozat háromféle kivitele most egy negyedikkel bővül: a függőleges csonkelrendezésű AIR1 XVP-vel. Így már összesen 27 típussal és 100-nál is több konfigurációs lehetőséggel kínálunk megoldást nagyobb lakások, irodák, intézmények (óvodák, iskolák), szállodák, ipari- és kereskedelmi épületek szellőztetésére, 500-tól 15 000 m3/h teljesítményben. A hőcserélő típusa lehet kereszt-ellenáramú vagy rotációs (a rotációs kérhető páravisszanyerős adszorpciós kivitelben is).

1. kép. Helios AIR1 típusok (b-j: XVP, RH, XC, XH)

A kiválasztás professzionális segítője az AIR1Select nevű online konfigurációs program, amely lehetővé teszi a teljesítmény/gépméret meghatározásán túl a feladatfüggő, igényekhez a megfelelő kiegészítők kiválasztását is mindössze néhány kattintással. A bárki számára elérhető, ingyenes online felületen regisztráció nélkül is dolgozhatunk.

A gépméret és tartozékok kiválasztása után a Helios AIR1Select a tervezési alapadatok alapján kiszámolja a különféle üzemi paramétereket téli és nyári üzemállapotra, feltüntetve a szükséges villamos- és egyéb energia igényeket. Mindezeket nem csak a képernyőn tekinthetjük meg, de egy PDF állományba fűzve, mint komplett műszaki dokumentáció, le is tölthetjük. Amennyiben több projekten, vagy kollégákkal együtt dolgozunk, ingyenes regisztrációval saját tárhelyünkre menthetjük ezeket a kiválasztásokat, de az AIR1Select regisztráció nélkül is az összes funkciójával használható, és mivel online program még telepíteni sem kell.

2. kép. Az AIR1Select program

A szellőztető berendezésekbe az előre kialakított csatlakozásoknak köszönhetően – akár utólag is – bármilyen kiegészítőt könnyen beszerelhetünk, a rendszer megbontása nélkül. A tartozékkínálatból az egyedi igénykehez választható kiegészítések a flexibilisen konfigurálható vezérlésben (amely minden gépnél azonos) megtalálhatók és csak egyszerűen be kell állítani a kívánt paramétereiket.

A Helios AIR1 XVP készülékekkel egy időben debütált a továbbfejlesztett DX utánkapcsolható regiszter, hűtési és fűtési funkcióval.

3. kép. DX utánkapcsolható regiszter

A Helios AIR1 kiemelkedő tulajdonságai

  • rugalmasan az igényekhez választható tartozékkínálat
  • flexibilis és egyszerű szerelhetőség, kétoldali hozzáférhetőség
  • azonnal üzemkész, integrált szabályozással
  • Eurovent tanúsított berendezések

Látogassa meg Ön is az AIR1Select oldalt és válogasson!

Tovább az AIR1Select programhoz →

Kovács István
műszaki vezető, okleveles gépészmérnök

www.helios.hu
Tel.: +36 (1) 425 3288
Kamleithner Budapest Kft. – A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Helios