Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Infra fűtőpanel terméskőből

Átfogó kutatás-fejlesztési projekttel bővíti termékeinek körét a Kő-ker Csákvár Kft.

2023. március 10. | támogatott cikk, szponzor: KŐ-KER Csákvár |

Infra fűtőpanel terméskőből

A 2020-1.1.1-KKV START pályázat keretében jelentős kutatás-fejlesztési projektet valósít meg a Kő-ker Csákvár Kft., amelynek eredményeként a terméskőből gyártott termékeiknek a körét egy megújuló elektromos energia felhasználásával üzemelő, moduláris kialakítású terméskő infra fűtőpanel kifejlesztésével bővítik. A megvalósult fejlesztés eredményeként létrejött energiatakarékos termék előállítási hatékonyságát az Ipar 4.0 alkalmazáshoz kapcsolható gyártásvezérléssel kívánják fokozni.

A Kő-ker Csákvár Kft. 1999-ben alakult, és a mai napig 100%-ban magyar magánszemélyek tulajdonában álló vállalat. Fő tevékenységi köre a kőbányászat és a kőből készült termékek gyártása és kereskedelme. A társaság jelenleg közel 50 féle terméket állít elő saját gyártásban, melyeket hazai és nemzetközi piacokon értékesít.

A Kő-ker Csákvár Kft-t egyetlen cél vezérli: megrendelőiket versenyelőnyhöz juttatni, minőségi, ügyféligényekre szabott értékarányos termékeket biztosítani, és nem utolsó sorban európai szintű szolgáltatást nyújtani a vásárlóinak. A hazai kőmegmunkáló piac tagjaként a cég mindig is nagy hangsúlyt fektetett a kiemelkedő minőségű termékek gyártására, a folyamatos kutatás-fejlesztésre, illetve a vásárlók által megrendelt termékek határidőre történő zavartalan biztosítása, amely terveik szerint a jövőben még inkább biztosíthatóvá válik.

A vállalat 2021-ben sikeresen pályázott a 2020-1.1.1-KKV START „A KKV START INNOVÁCIÓ” című pályázati felhívás keretében, melynek segítségével még tovább fejlesztheti kőből készült termékeinek körét.

A projekt keretében a Kő-ker Csákvár Kft. egy megújuló elektromos energia felhasználásával üzemelő, moduláris kialakítású, terméskőből készült infra fűtőpanel kifejlesztésével új termékek gyártását kívánja meghonosítani üzemcsarnokaiban. A legkorszerűbb technológiák alkalmazásával 2021 márciusa és 2023 februárja közt zajló projekt eredményesen zárult. A kifejlesztésre kerülő új technológia óriási előnye, hogy a hazai és külföldi vásárlók energiamegtakarítási igényeire nyújt megbízható és környezetkímélő megoldást.

A Kő-ker Csákvár Kft. rendelkezik vállalatirányítási, minőségirányítási és termelésirányítási rendszerekkel is, így a megrendelések, az alapanyag-beszerzések, a gyártási periódusok, a hulladékkezelés, a készletek és kiszállítások nyomon követése folyamatos és teljeskörű. A vállalkozás a meglévő gyártási rendszerekbe integrált új fűtőpanelek előállítása során kevesebb energiafelhasználás mellett, kisebb hulladékhányaddal és nagyobb hatékonysággal tudja termékeit előállítani úgy, hogy emellett a környezetet is jobban kíméli.

A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal által a Kő-ker Csákvár Kft. részére megítélt 19 395 470 F Ft-os vissza nem térítendő támogatás segítségével végrehajtott fejlesztés eredményeként társaság még tovább erősítheti minőségi piaci megjelenését, valamint a megbízói igények legmagasabb szintű teljesítését.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

energiamegtakarítás