Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hőszivattyús folyadékhűtő R-32 hűtőközeggel, már osztott verzióban is

2023. március 26. | támogatott cikk, szponzor: Daikin |

Hőszivattyús folyadékhűtő R-32 hűtőközeggel, már osztott verzióban is

Az R-32 hűtőközeges, inverteres EWYT-CZ folyadékhűtők 2021-es bevezetése után tavaly ősztől elérhető a sorozat osztott verziója is.

Az új R-32 inverteres folyadékhűtő osztott változata ugyanazt az energiahatékonyságot és környezeti fenntarthatósági jellemzőt kínálja, mint az R-32 inverteres folyadékhűtő kompakt változata, és mindezek mellett még glikolmentes telepítést is lehetővé tesz, ha arra a hűvösebb éghajlaton szükség van. Hőszivattyús változatban, 16 és 64 kW közötti hűtési és fűtési teljesítményekben érhető el. “Raktári termék”, azaz nem igényel külön gyártást, így szinte azonnal szállítható a megrendelői igények szerint.   

Széleskörű felhasználási lehetőség – a komforttól a technológiai alkalmazásokig

Az új változat kompaktságot, széles működési tartományt biztosít, és kategóriájának legjobb energiahatékonysági mutatóit hozza – hűtési és fűtési üzemmódban egyaránt –, valamint a legalacsonyabb közvetlen és közvetett CO2-kibocsátási szinteket éri el. A csendes működés, a csökkentett helyigény, a továbbfejlesztett csatlakoztathatósági lehetőségek és a széles működési tartomány az R-32-es inverteres folyadékhűtő osztott változatát ideális megoldássá teszik a HVAC projektek széles spektrumán, a komforttól egészen a technológiai alkalmazásokig is. Úgy tervezték, hogy megbízható működést biztosítson a –20 ˚C és +35 ˚C közötti környezeti hőmérsékleti tartományban, és akár 60 °C-os meleg vizet is képes legyen előállítani.

Az alapfelszereltségként kínált kiemelkedő tulajdonságok közül külön említésre méltóak:

  • a Daikin saját fejlesztésű DC-Inverter Scroll kompresszorok,
  • az optimalizált Cu-AI hőcserélők,
  • a forrasztott lemezes hőcserélők illetve
  • a nagy hatékonyságú Daikin saját fejlesztésű DC-inverteres ventilátorok csendes üzemmód lehetőségével és opcionálisan inverteres szivattyúkészlettel

Ezenkívül az osztott változat lehetővé teszi az olyan alkatrészek, mint az expanziós szelepek,, szivattyúk és hőcserélők külön beltéri egyégben történő elhelyezését amelyet kifejezetten beltéri telepítésre terveztek, hogy megvédjék az alkatrészeket és a csöveket az elfagyástól, és lehetővé teszik a glikolmentes telepítést még rendkívül hideg éghajlaton is.

Intelligens vezérlés

Az ehhez a sorozathoz tartozó intelligens vezérlési megoldásokat kifejezetten úgy tervezték, hogy a legmagasabb szintet képviseljék, mind a teljesítmény, a rendszer rugalmassága, a csatlakoztathatósága és a felügyelet szempontjából is:

  • Az R-32 hőszivattyús folyadékhűtő osztott változata képes kommunikálni bármely külső BMS-sel,
  • alapfelszereltségként kínálja a Master/Slave opciót – lehetővé téve akár négy egység együttes és összehangolt működését oly módon, hogy az egyiket master egységként választja ki,
  • beleértve a Daikin on Site szolgáltatást – a Daikin szabadalmaztatott felhőplatformja a távfelügyelethez és a rendszeroptimalizáláshoz,
  • az egységek teljes vezérlése és üzemeltetése, a felügyelet, az online riasztás valamint hibaelhárítás a távvezérlés révén biztosított.
  • egy mobil konfigurációs alkalmazáshoz csatlakoztatható, így megkönnyítve és gyorsítva az üzembe helyezést.

A Daikin vezető szerepe és további rendszerei R-32 technológiával  

Azinverteres hőszivattyú osztott változatával a Daikin tovább erősíti vezető szerepét az R-32 hűtőközeget tartalmazó termékek tervezésében és fejlesztésében. 2018-ban a Daikin volt az első, aki piacra dobta az első R-32 hűtőközeges folyadékhűtőket (EWAT-B), majd ugyanabban az évben a free-cooling (szabadhűtős) scroll gépeket, és 2020-ban az R-32-es hőszivattyút (EWYT-B) is. Ma a Daikin az a márka, aki a világon a legtöbb R-32 hűtőközeges rendszert telepítette – mindez utal az R-32-es termékekkel való tapasztalatra, tudásra, minőségre és megbízhatóságra. Az új R-32 inverteres folyadékhűtő osztott verziójával is az épületek dekarbonizációjának elérése a cél, hogy a hőszivattyús technológia révén csökkenthessük az épületek hűtés-fűtéséből származó közvetett és közvetlen karbonkibocsátást –  ebbe az irányba tereli a gyártók fejlesztéseit az uniós szabályozás is.

További információk:

További műszaki információkért és ajánlatkérésért forduljon a Daikin kollégáihoz a sales@daikin.hu email címen!

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Daikin