Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A KAN-therm Tacker rendszer újdonságai

2023. szeptember 7. | támogatott cikk, szponzor: KAN-Therm |

A KAN-therm Tacker rendszer újdonságai

A tacker egy jól ismert, megbízható eszköz, amelyet a padlófűtéses berendezésekben használnak. A KAN-therm rendszerben a tacker egy speciális eszköz, amely lehetővé teszi a padlófűtés csöveinek gyors és egyszerű rögzítését a szigetelőréteghez, például a polisztirolhabhoz.

Nagyban megkönnyíti a szerelők munkáját, lehetővé téve számukra a padlófűtés kiépítési idejének csökkentését. A tackernek köszönhetően a padlófűtés csövei pontosan elhelyezhetők és egyenletesen eloszthatók, ami hozzájárul a hő kiegyenlített eloszlásához a helyiségben.

A KAN-therm Tacker szigetelőlapokból álló felületi radiátorok szerkezete (az EN 1264 nómenklatúra szerint) az A típusba tartozik, és nedves technológiával készül. A fűtőcsöveket egy speciális eszköz, az úgynevezett Tacker (KAN-therm Tacker rendszer) segítségével műanyag kapcsokkal rögzítik a szigeteléshez, majd folyékony esztrichhel töltik fel. Az esztrichre egy megkötési idő után, amelyet egy kikeményedési időszak követ, padlót fektetnek. A Tacker padlófűtés telepítésekor használatos, mivel lehetővé teszi, hogy a csőrögzítő kapcsokat a polisztirolhab szigetelőrétegbe vezessék. Az alumíniumból készült egység ellenáll a mechanikai sérüléseknek, így hosszú ideig kifogástalan állapotban marad.

A KAN-therm Tacker rendszerű felületi fűtési kínálat újdonságai

Több újdonság is van köztük. Az első a tacker eszköz korszerűsített kialakítása. Az egység kialakításában újdonság a nagyobb láb, amely lehetővé teszi, hogy stabilan tartsa a pozícióját akkor is, ha átmeneti szünetet kell tartani a munkában. Nem feledkeztünk meg arról sem, hogy megváltoztassuk a csőrögzítő kapcsok vezetőjének hajlítási módját, hogy a kapcsok működés közben ne akadjanak rá a vezetőre. Ezenkívül megváltoztattuk a fogantyú helyzetét is, amelyet 180 fokkal elforgattunk. A fából készült, ergonomikus nyél egy speciálisan kialakított fémrúdra van szerelve a stabil fogás és a kényelmes munkavégzés érdekében.

Az előlapot felújítottuk, hogy még jobban azonosítható legyen az egység: a nagy méretű logó és a „KAN-therm Tacker” felirat már messziről látható, garantálva az eredetiséget. Emellett termékünk számos egyéb előnnyel is rendelkezik, például egy speciális csavarral, amely lehetővé teszi az eszköz pontos beállítását gyakorlatilag bármilyen kapocsszélességhez. A beállítás egy hagyományos lapos fejű csavarhúzóval elvégezhető. Érdemes megjegyezni, hogy a tackereken állítható a rugófeszesség. Rendkívül egyszerű, és csak egy imbuszkulcsra van szükség hozzá. A kicsavarozással és a rugófeszesség egyéni preferenciáknak megfelelő beállításával a kényelem jelentősen javítható.

A KAN-therm Tacker rendszer új típusú illesztőkapcsokat vezetett be a blokkokhoz, ami egy újabb innováció.
Eddig a csőrögzítő kapcsokat ragasztószalaggal illesztették össze.

A KAN-therm Tacker rendszer kínálatában jelenleg bevezetésre kerülő csőrögzítő kapcsok a kész blokkban a tetejüket óvatosan összehegesztve illeszkednek egymáshoz. Ez határozottan növeli a használatra kész blokkok és a csőrögzítő kapcsok közötti csatlakozás tartósságát.

Összefoglalva, a KAN-therm Tacker rendszer új jellemzői a következők:

  • a padlófűtés csöveinek gyors és egyszerű rögzítése a polisztirol szigetelőréteghez,
  • jelentősen leegyszerűsíti a telepítést végzők munkáját,
  • lerövidíti a padlófűtés kivitelezési idejét,
  • a csőrögzítő kapcsok illesztésének új, továbbfejlesztett módja.
 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

felületfűtésKAN-thermpadlófűtés