Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Elektromos fűtés: okos, modern, zöld!

2024. április 5. | támogatott cikk, szponzor: Nordinova |

Elektromos fűtés: okos, modern, zöld!

A napenergia hasznosítása elektromos fűtési rendszerekkel együtt jelentős előrelépést jelent a háztartások energiafogyasztásának optimalizálása terén. Az elektromos fűtőpanelek és fűtőszőnyegek napelemes rendszerekbe történő zökkenőmentes integrálásával nem csak a hőmérséklet-szabályozás javul, hanem az energiaforrások hatékonyabb felhasználására is lehetőség nyílik. A napelemek által termelt villamos energia beépítése ezekbe az elektromos fűtési rendszerekbe csökkenti a hálózati elektromosságtól való függőséget, ami költséghatékonyabb és megbízhatóbb energiaellátást eredményez. Ezért az elektromos fűtés nemcsak a kényelmet és pontos szabályozást segíti, hanem javítja az energiahatékonyságot is.

A napenergia felhasználásának előnyei

Ahogy a világ egyre inkább elkötelezi magát a környezettudatos életmód iránt, a napenergia használata egyre népszerűbbé válik mind a lakosság, mind az üzleti szektor körében. Ennek eredményeként az elektromos fűtőpanelek és kábelek is egyre több figyelmet kapnak, mint a hagyományos fűtési módszerek modern, innovatív alternatívái. Ezek a rendszerek nemcsak kisebb és nagyobb otthonokban, hanem irodákban, szállodákban és raktárakban is egyre elterjedtebbé válnak, köszönhetően azoknak az előnyöknek, amelyeket a hagyományos rendszerekkel szemben kínálnak.

Az elektromos fűtési megoldások különleges vonzereje abban rejlik, hogy rendkívül rugalmasan alkalmazkodnak a különböző építészeti stílusokhoz és felhasználási igényekhez. Tökéletes példa erre a Climastar Slim készülék, ami egy törölközőszárító karral felszerelt, mindössze 25 cm széles, IP24-es besorolású függőleges megjelenésű 500 W-os fűtőtest. Vagy az ADAX egyik exkluzív, üveglappal ellátott modellje: az ADAX Clea.

A telepítésük gyors és egyszerű, így kevésbé zavarják meg a mindennapi életet vagy az üzletmenetet. Emellett az elektromos fűtőpanelek és kábelek lehetővé teszik a hőmérséklet finomhangolását, így a felhasználók pontosan szabályozhatják otthonuk vagy munkahelyük mikroklímáját, biztosítva a maximális kényelmet minden évszakban.

Elektromos fűtőpanelek és fűtőszőnyegek jelentősége

Az elektromos fűtőpanelek és fűtőszőnyegek legújabb generációja a felhasználói kényelem mellett a hatékonyság új szintjére emeli az ingatlan fűtését. A WiFi kapcsolattal rendelkező modellek, mint a legtöbb Climastar vagy ADAX készülék, lehetővé teszik, hogy a hőmérséklet-szabályozás mellett a fogyasztást is pontosan nyomon kövessük okostelefonunk segítségével. Ez a távolról történő szabályozás és programozhatóság nem csak az energiatakarékosságban játszik kulcsszerepet, hanem abban is, hogy a felhasználók újragondolják fűtési szokásaikat, így elkerülve a felesleges kiadásokat. Minek fűteni egész nap az üres lakást, ha csak este érünk haza? Ellenben milyen jó érzés a már felfűtött otthonunkba megérkezni egy kimerítő nap után…

Az ADAX Neo, Clea és Famn WiFi készülékek esetén a felhasználók egy könnyen kezelhető applikáció segítségével testreszabhatják a fűtési programokat: optimalizálva ezzel a hőmérsékletet otthonukban, akár naprakész fogyasztási adatok alapján is, akár 250 W-tól egészen 2000 W teljesítményig.

Az egyenletes hőelosztás és kényelem új dimenziója

Az elektromos fűtőkábelek –amelyek akár hideg-, akár meleg padlóburkolatok alá könnyedén telepíthetők – egyenletes hőelosztást biztosítanak, növelve a különböző helyiségek komfortját. A moduláris kialakítás lehetővé teszi, hogy bárki számára személyre szabott fűtési megoldást kínáljanak, legyen szó akár kisebb, akár nagyobb családi házakról, irodákról vagy raktárhelyiségekről. Az elektromos fűtőszőnyegek, mint amilyen pl. a 25 év garanciával rendelkező INNova Heat, gyorsan és egyszerűen telepíthetőek: egy villanyszerelő szakember akár egy nap alatt telepíteni tudja egy családi ház teljes fűtési rendszerét. Az INNova Heat fűtőszőnyeg esetében több kiszerelés is választható (1–12 m2), 150 W/m2 teljesítményben, jellemzően nagyjából 12 000 Ft körüli máron.

Amennyiben a fűtőszőnyegek mérete vagy teljesítménye nem felel meg az igényeknek, úgy a fűtőkábelek kínálhatnak ideális megoldást, melyeknek telepítése hasonló egyszerűséggel megoldható, és ez esetben két féle teljesítmény érhető el: 12 W/m vagy 16 W/m.

Az elektromos fűtőkábelekben rejlő lehetőségek igen széleskörűek. Az udvaron tavasszal a befagyott kerti csap igen kellemetlen jelenség, ahogy a télen jégcsapokkal dekorált ereszcsatorna sem túl bizalomgerjesztő. Sőt, ha már az udvaron vagyunk, ne feledkezzünk meg a csúszós bejáratról sem…

Mindezek a jelenségek könnyen megelőzhetőek az okosan telepített, mindössze 3,6 mm átmérőjű INNova Heat elektromos fűtőkábelekkel.

Záró gondolatok

Az Adax és Climastar fűtőtestek, valamint az INNova Heat fűtőkábelek új generációjának köszönhetően a felhasználók energiatakarékos és hatékony fűtési megoldásokat választhatnak. Ezek a gazdaságos beruházással telepíthető rendszerek, melyek bluetooth és WiFi kapcsolattal is rendelkeznek, nemcsak az otthonok melegét biztosítják, hanem a fogyasztás nyomon követésével segítenek az energiafelhasználás optimalizálásában is.

Érdekli az elektromos fűtés? Szeretné jobban megismerni a legújabb technológiákat és a megbízható márkákat? A Nordinova Energy Kft. csapatával örömmel segítünk megtalálni a tökéletes megoldást az otthona fűtésére. Szakértőink együttműködnek Önnel, hogy felmérjék az igényeket, és egyedi árajánlatot készítsenek. Bemutatjuk a legmodernebb fűtőtesteket, és segítünk a telepítésben is. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és mutatjuk is a lehetőségeket!

Találkozzunk  a Construmán is: A PAVILON 201 F stand

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

elektromos fűtés