Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Több ezer otthon válhat idén korszerűbbé és energiatakarékosabbá Magyarországon

Fűtés és meleg víz károsanyag-kibocsátás nélkül

2024. április 18. | támogatott cikk, szponzor: Cool4u |

Több ezer otthon válhat idén korszerűbbé és energiatakarékosabbá Magyarországon

Köztudott, hogy a magyarországi ingatlanok nagy része energiahatékonysági szempontból még mindig elavult. A háztartásokban felhasznált energiának akár 80 százalékát is felemésztheti az elavult fűtésrendszer és a meleg víz előállítása. A teljes fűtéskorszerűsítés ugyanakkor akár 20-30 százalékkal is csökkentheti a családi házak és a társasházak fűtési költségeit. Aki környezetvédelmi és pénzügyi okokból a megújuló energia mellett dönt, okos lépés, ha először feltérképezni a hőszivattyús megoldásokat.

A hőszivattyú a természet energiáját hasznosítja, az egyik leggazdaságosabb, leghatékonyabb és legkörnyezettudatosabb fűtési-, illetve melegvíz-készítési módszer. A technológia lényegében a hűtőgép működési elvének a fordítottja: a külső környezetből vonja ki a hőt és azt szállítja az épület belsejébe. A talaj-, talajvíz- vagy a légkör hőjét elnyeli a hűtőközeg, majd a kompresszió után kibocsátja. A hőszivattyú károsanyagkibocsátás nélkül működik.

Így válasszunk tökéletes megoldást    

„A hőszivattyú nemcsak új építésű ingatlanoknál jelent tökéletes megoldást, hanem egy kis odafigyeléssel meglévő ingatlanunk fűtési-hűtési rendszerét is átalakíthatjuk ilyen módon” – hangsúlyozza Ifj. Korcsok Gábor, a Gree hőszivattyúk projekt üzletágának vezetője. A szakértő szerint a néhány tíz négyzetméteres ingatlanoktól a többszáz négyzetméteres házakig vagy akár a még nagyobb közületekig, szállodákig, irodaházakig is megfelelő választás lehet a hőszivattyú.

A Gree légkondicionálók kereskedelmi üzletágának igazgatója felhívja a figyelmet arra is, hogy Magyarországon a levegő-víz hőszivattyúk a legelterjedtebbek az alacsonyabb beruházási költségük révén, de léteznek talajszondás és egyéb más technológiák is, ez utóbbiaknál azonban a kivitelezési és beruházási összeg nagyobb, mert ez a megoldás nagy földmunkát és különböző engedélyek beszerzését is igényelheti.

„A legegyszerűbb és ár-érték arányban legjobb megoldás a levegő-víz hőszivattyú. Mindenképp fontos, hogy szakember segítségét kérjük a legjobb megoldás kiválasztásához. Az is fontos, hogy inkább nagy múltú, jó alkatrész-ellátottságú és szervizlehetőséget nyújtó gyártót válasszunk, hiszen sok új, olcsónak tűnő kisebb cég árasztotta el a piacot, amelyek nem biztos, hogy pár év múlva is elérhetők lesznek, így hiba esetén majd alkatrész nélkül maradhatunk.” – monta a szakember.

Várható költségek és segítségnyújtás

Egy hőszivattyús rendszer kiépítésének költsége elérheti a 4-5 millió forintot, ugyanakkor ezzel az ingatlan fűtését, hűtését és melegvíz-ellátását is biztosítani lehet. Az energiamegtakarítást a beruházás előtt, majd utána elkészített külön-külön energetikai tanúsítvánnyal lehet igazolni.

Ehhez nyújt most segítséget a Gree nagyszabású hőszivattyús nyereményjátéka, melynek keretében az április és július között vásárolt Gree MonoblokkAll In One vagy Osztott kivitelű hőszivattyúk után két alkalommal kisorsolásra kerül egy-egy szerencsés nyertes, aki a beszerzése után bruttó 1 millió forintot nyerhet vissza. Ehhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni a vásárlást a Gree honlapján, és figyelni a sorsolást.

Továbbá a kivitelező partnereket sem hagyják promóció nélkül – mondta a kereskedelmi üzletág igazgatója -, ugyanis a leglelkesebb viszonteladók utazást nyerhetnek a Forma 1 2024-es szezonjában az Abu Dabi Nagydíjra. Az 5 napos utazás során a Nagydíjon való részvételen túl számos izgalmas programmal készülnek Abu Dhabiban és Dubaiban egyaránt. Így érdemes akár most is csatlakozni a Gree viszonteladó partnerhálózatához.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

hőszivattyúnyereményjáték