Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Újítás a hűtéstechnikában: szakembereknek szánt forradalmi megoldás

2024. május 3. | támogatott cikk, szponzor: Testo |

Újítás a hűtéstechnikában: szakembereknek szánt forradalmi megoldás

Az épületgépészeti iparágban folyamatosan növekvő kihívásokkal szembesülnek a szakemberek, melyek megkövetelik az innovatív és hatékony megoldásokat. Az új testo 565i vákuumszivattyú ilyen forradalmi megoldást nyújt, mely teljesen automatizálja a hűtőrendszerek és hőszivattyúk vákuumolását. Az új innovatív termék 2024 április elejétől érhető el a Testo portfoliójában.

Verhetetlen eszköz a hűtéstechnikában →

A vákuumszivattyúk nélkülözhetetlen részét képezik a hűtőrendszerek és hőszivattyúk üzembe helyezése, karbantartása és javítása során. Ezek a folyamatok biztosítják a rendszer hatékony működését és hosszú élettartamát, eltávolítva a nem kívánt idegen gázokat és nedvességet. Azonban ez a folyamat több órát is igénybe vehet, különösen nagyobb rendszerek esetén, ezáltal a költségek is növekedhetnek. A hagyományos vákuumszivattyúknál emellett a szivattyúzást a megfelelő pillanatban kell leállítani, ennélfogva folyamatosan ellenőrizni kell a vákuum értékeit.

A Testo az új vákuumszivattyú tervezésekor az automatizálásra helyezte a hangsúlyt, hogy a szakemberek hatékonyságát maximalizálja, miközben időt takarít meg számukra a szivattyúzás során. Nincs is más dolguk, mint megadni a célértéke, majd elindítani a vákuumolást. Amint a kívánt célértéket eléri a vákuumszivattyú automatikusan leállítja a működést, és átvált a vákuumtartás próbájára. Ezáltal biztonságosan eltávolíthatja az idegen gázokat és nedvességet, miközben a rendszer tömörségével kapcsolatos adatokat a testo Smart applikáció segítségével rögzíti. Ennek köszönhetően a vákuumolási folyamat teljesen önállóan végezhető el, jelentős időmegtakarítást eredményezve.

A testo Smart alkalmazásban elérhető intelligens hibaelemzés lehetővé teszi megbízható diagnózisok készítését a hosszú távú mérések során. Ez azonnali figyelmeztetéseket nyújt az esetleges anomáliákra, és teljes körű betekintést biztosít az összes mérési értékbe, a hőmérséklettől kezdve egészen az elektromos paraméterekig. Ezáltal mindig lépéselőnyben lehetünk a ma és a holnap kihívásaival szemben.

A mérési adatok gyors és hatékony, vezeték nélküli rögzítése további rugalmasságot biztosít a szakemberek számára. A hőmérséklet, a vákuum, a hűtőközeg súlya és az áram vezeték nélküli mérése Bluetooth-os szondák automatikus csatlakoztatásával valósul meg.

Egyre növekszik azonban az igény manapság a klímasemleges alternatív megoldások iránt is, ami azt jelenti, hogy a modern klímarendszerekben egyre gyakrabban használnak gyúlékony hűközegeket. A szakembereknek ezért fontos, hogy az műszereik megbízhatóak legyenek tűzveszélyes hűtőközegekkel is. Ezért a Testo kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a testo 565i intelligens vákuumszivattyút biztonságosan lehessen használni A3 és A2L gyúlékony hűtőközegekkel is.

A testo 565i intelligens vákuumszivattyú főbb előnyei

  • Teljesen automatizált vákuumolási folyamat: A vákuumolás automatikusan leáll, amint eléri a beállított célértékét. Ezt követően automatikusan elindul a vákuumtartási próba, így felügyelet nélkül is lehetővé teszi a vákuumolást.
  • Teljes rendszerkapcsolat: Minden vezérlés egy karnyújtásnyira van a konfigurálástól és az élő felügyelethez vezető útig a testo Smart alkalmazás és a szervizcsaptelepek segítségével. Csatlakozás lehetséges a Testo szervizcsaptelepekhez és a vákuumérzékelőkhöz, mint például a testo 570s, testo 557s, testo 550s, testo 550i, testo 552i.
  • Garantált biztonság: Kompatibilis A3 és A2L gyúlékony hűtőközegekkel, valamint egy biztonsági szelep jelenléte előzi meg a vákuumveszteség áramkimaradás esetén.
  • Egyszerű használat: A kémlelő üveg lehetővé teszi az olajszint gyors felmérését, míg az olajcsere egyszerűvé válik a nagyméretű olajtartálynyílásnak köszönhetően.

Az új vákuumszivattyú, amelyet több évtizedes tapasztalat, visszajelzések és kutatások alapján fejlesztett ki a Testo, optimálisan igazodik a hűtéstechnika igényeihez. Ez az eszköz támogatja és megkönnyíti a szakemberek munkáját, így semmilyen kihívás nem állhat az útjukba.

Az újítások és fejlesztések célja az, hogy olyan eszközöket kínáljon a Testo, melyek maximálisan segítik és felgyorsítják a munkafolyamatokat, ezáltal lehetővé téve a szakemberek számára, hogy még hatékonyabban és kényelmesebben végezhessék munkájukat. A testo 565i vákuumszivattyú és a hozzá kapcsolódó intelligens megoldások ebben a tekintetben kiváló választásnak bizonyulnak.

Verhetetlen eszköz a hűtéstechnikában →

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

szivattyúTesto