Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Bezár a Wavin zsámbéki gyára

2024. június 17. | VGF&HKL online |  534 |

Bezár a Wavin zsámbéki gyára

A Wavin, az Orbia Building & Infrastructure üzletága ma bejelentette, hogy be kívánja zárni a Zsámbékon található gyártóüzemét. A termelést 2024 október végéig lengyelországi és csehországi üzemekbe helyezik át. A bezárás az Orbia Building & Infrastructure azon stratégiáját tükrözi, amelynek célja a csoportszintű, még hatékonyabb eszközkihasználás, illetve a gyártási folyamatok leegyszerűsítése. Az alábbiakban a társaság sajtóközleményét változatlan formában adjuk közre.

A Magyarországon piacvezető Wavin több mint 200 hazai építőipari partnerrel működik együtt. Jövőbe illeszkedő termékeit, mint például az esővíz szikkasztó rendszerek, felületfűtési és hűtési megoldások, valamint a városi zöld infrastruktúrát támogató innovációkat számos állami, önkormányzati, vállalati és magánprojektbe építették már be.

A Wavin továbbra is szilárdan elkötelezett a magyar piac és ügyfelei mellett, ezért Magyarországon a jövőben is erős ügyfélközpontú jelenlétet fog fenntartani, tanácsadási és értékesítési szolgáltatásokkal. A más telephelyek által szállított termékeket Magyarországon fogják tárolni, ami megkönnyíti az elosztást. Ez a helyi ügyfélközpontú jelenlét erősítésével együtt hozzájárul ahhoz, hogy az Orbia B&I meg tudjon felelni a jövő kihívásainak és fenntartható növekedésre képes vállalat legyen. A Wavin célkitűzését követve folytatja az egészséges, fenntartható környezet építését, valamint a klímaváltozásnak ellenálló városok kialakításának támogatását Magyarországon, és továbbra is az állami, önkormányzati, vállalati és magánprojektek megbízható partnere marad.

A Wavin a törvényi előírásokon túlmenően hosszabb felmondási idővel, pénzügyi juttatásokkal és új munkahely keresésében segítve támogatja az elbocsátásban érintett munkavállalókat.

A kapcsolódó szociális partnerek is tájékoztatást kaptak a tervezett bezárásról és a következő lépésekről. A véglegesítésre a szokásos konzultációs folyamatot követően kerül sor.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

gyártó

Kapcsolódó