VGF&HKL szaklap

Vásároljak vagy béreljek?

Ha jó szerszám kell

2020. január 9. | VGF&HKL online |  534 | |

Nagy dilemma ez a vállalkozásoknál, hogy mit éri meg jobban. Tagadhatatlan, hogy saját géppel dolgozni nagy előrelépés, és nagy beruházás is egy vállalkozás életében. Viszont van olyan gép, eszköz, amire csak nagyon ritkán van szükségünk. Erre nyújt jó lehetőséget a bérlet.

Présgépek, préspofák, rendszermosó, csatornatisztító gépek. Talán ezek a szerszámok a leggyakrabban használt berendezések, amelyeket az épületgépészek kibérelnek. Ahány cső, annyi préspofa, és készülék, valljuk be, nagy beruházás lenne mindenből tartani egyet otthon. De a bérgépekre gyakran várni kell, nincsenek azonnal kéznél. És valljuk be a sajátjára sokkal jobban vigyáz az ember. A bérgépekkel azonban piaci igényeket is fel lehet mérni, például nem kell megvásárolnom méregdrágán egy hőkamerát, de vállalhatok munkát vele, és majd alkalomadtán bérelek hozzá eszközt. Ha viszont pörög a biznisz, már elgondolkodhat a szakember a vásárláson.

Ön bérli vagy vásárolja szerszámgépeit, kézi szerszámait?

A szavazás lezárult

Eredmények:

30%

Nem szeretem a bérelt gépeket, nem vállalok olyan munkát, amihez nincs meg a szerszámozottságom

43%

Végszükség esetén bérelek csak, ha egy készülék felmondja a szolgálatot, vagy speciális igények vannak

17%

Vannak saját gépeim is, de ismerem a korlátaikat, ezért a nagyobb, drágább gépeket kibérelem

10%

Csak a mindennapos használatra szükséges gépeket tartom magamnál, egy adott munkánál mindig a megfelelő bérgépeket használom