Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hol vannak az épületgépész nők?

2023. március 2. |  610 |

Az épületgépész szakma férfias világ, itt be kell piszkolni a kezet, olykor porolni kell, terheket emelni, cipelni, hegeszteni, vágni stb.

Néhány éve volt szerencsénk találkozni egy olyan hölggyel, akit mindezek nem riasztottak el attól, hogy menetet vágjon, csövet hegesszen és letekerje a padlófűtést – szóval megtegye mindazt, amit férfi kollégái is. Akik egyébként, mint elmondta, mindenben segítették őt a tanulásban és a munkájában egyaránt. Ennek ellenére azóta sem találkoztunk túl sok gépészlánnyal és -asszonnyal, bár a szakkereskedések pultja mögött azért egyre nagyobb arányban fordulnak elő.

Ön szívesen dolgozna együtt egy hölgy kollégával?

A szavazás lezárult

Eredmények:

52%

Minden további nélkül, hiszen a gyengébbik nem képviselői egyáltalán nem gyengék, és képesek ugyanazt a munkát elvégezni, mint a férfiak.

29%

Bizonyos munkakörökben remekül megállják a helyüket a nők az épületgépészetben, de a terepmunka, a kivitelezés, hibafeltárás és -javítás nem az ő terepük.

6%

Nem örülnék neki, ha egy női kollégával kellene párban dolgoznom, mert érzésem szerint csak akadályozna a munkában, ráadásul nem is érezném magam olyan fesztelenül, mint a megszokott férfitársaságban.

3%

Az épületgépészet egyszerűen nem való nőknek, kár is lenne ezen változtatni.

10%

Nincs véleményem.