Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Jön az otthonfelújítási pályázat. Jó ötlet ebbe vállalkozóként beszállni?

2024. május 16. |  466 |

Június harmadikán nyílik meg a 108 milliárd forintos keretösszegű otthonfelújítási program pályázati ablaka, de a szaktárca közlése szerint a tájékozódást segítő honlap már májusban élesedik. A pályázati felhívás közzétételével egyidejűleg elérhetővé váló vállalkozói listán az érdeklődők kikereshetik a lakókörnyezetükben működő kivitelezőket és a program végrehajtásában közreműködő tanácsadókat.

Az elmúlt időszakok hasonló pályázatai kapcsán sokszor olvashattunk arról, hogy a kivitelezőknek rengeteg bürokratikus előírásnak kell megfelelniük, úgyszólván több idejüket viszi el a papírok kitöltögetése, mint a szakmunka, ráadásul az sem titok, hogy a kifizetések is csúsznak.

Ön szívesen vesz részt kivitelezőként állami támogatással érintett beruházásokban?

Egyértelműen igen a válaszom. A korábbi hasonló programokból is profitáltam, és most sem hagyom ki ezt a lehetőséget.

Bár vannak fenntartásaim a lebonyolítási rendszer hatékonyságát illetően, de kivitelezőként nem tehetem meg, hogy nemet mondjak bármilyen lehetőségre.

A múltbéli rossz tapasztalataim miatt félve bár, de részt veszek hasonló programokban.

Az eddigi tapasztalataim alapján az ilyen pályázati konstrukciókban a vállalkozók kifizetése mindig problémás, hónapokig kell várni a pénzünkre, így a magam részéről lemondok a részvételről.

Eddig sem vettem részt, és ezután sem veszek részt olyan beruházásban, amely támogatással érintett. Nem egyszerűen csak nem éri meg; a csődöt kockáztatja, aki belevág!