Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Ön hajlandó kiszállni klímatisztításra szezonban?

2024. július 4. |  192 |

A split klímával rendelkezők számára hasznos tudnivaló, hogy a csak hűtésre használt klímákat évente egyszer, a hűtési szezon előtt, a fűtésre és hűtésre is használatos berendezéseket pedig évente kétszer, a hűtési és a fűtési időszak megkezdése előtt célszerű kitisztíttatni, fertőtleníteni.

Számos esetben előfordul, hogy noha a tulajdonos tisztában van vele, mit kellene tennie, de hanyagságból vagy egyéb okokból már csak akkor fordul szakemberhez, ha bajt érzékel, vagyis a hőcserélő lamelláin, a ventilátoron, a csepptálcán és a berendezés egyéb alkatrészein megtelepedett gombatenyészet miatti büdös légáramot. Igen ám, de ekkor meg azzal szembesül, hogy sok szakember egyszerűen nem vállal a hűtési szezon kellős közepén tisztítást, mert a telepítések lekötik a kapacitásait.

Ön elfogad megbízást klímatisztításra a hűtési szezonban?

Természetesen igen, nálam az ügyfél az első, így akár késő este, a többi munkám elvégzése után vagy hétvégén is kiszállok.

Minden további nélkül, viszont felárral.

Elfogadok, de nem a telepítések rovására, így előfordulhat, hogy csak néhány napos határidővel tudom elvállalni a munkát.

Igen, kiszállok csak tisztításra is, de ennek a határideje akár egy hét is lehet.

Egyáltalán nem vállalok ilyen munkát, mert ilyenkor a telepítések elviszik minden időmet.