Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépész Forma-1, újabb futamok a Construmán

2017. április 15. | VGF online |  3578 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Épületgépész Forma-1, újabb futamok a Construmán

Az I. VGF épületgépész Forma-1 második és harmadik futamának a Construma-Hungarotherm kiállítás adott otthont 2017. április 5–9. között. Ez alkalommal 10 járgány került kiállításra, a futamokon túl a kiállítás ideje alatt bárki beleülhetett, és kipróbálhatta azokat.

Mi is ez az épületgépész Forma-1? Idén a Construma egyik szabad területén mérték össze a tovább tuningolt járművek képességeit. Facebook-oldalunkon szavazni lehet a járgányokra, a legtöbb lájkot kapó konstrukciót/csapatot a VGF Szaklap jutalmazza.

Az első nap

A kiállítás első napján, április 5-én, az alkotó diákok csaptak össze, újra remek versenyt produkálva. A rajtsorrendet időmérő eredményei alapján állítottuk fel, majd ez alapján indult el a futam, mely rendkívül izgalmasra sikerült. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, az eső a nyakunkba szakadt, de a szurkolócsapatokat és a nézőket ez sem riasztotta el, sokan kíváncsiak voltak a három-és négykerekű járgányok összecsapására.

 

 

A versenyen két autó nem ért célba: Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskola, Debrecen, támogató: Pipelife és a Pollack Mihály Pécsi Egyetem, Műszaki és Informatikai Kar, támogató: KeKelit. Mivel az autók kiállítása a Construma egyik interaktív eleme volt, és bárki beleülhetett a Forma-1 autókba, az egyik autó még a verseny előtt meghibásodott, így sajnos a diákok önhibájukon kívül nem tudtak elindulni. Az autón csak egy hegesztés segített volna.

Eredmény:

  1. A dobogó tetején, az Épületgépészek Napja után ismét a Szily Kálmán Műszaki SZKI, SZI, Budapest, támogató: Inpipe
  2. Széchenyi István Szakképző Iskola, Tapolca, támogató: Comap
  3. Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium, Eger, támogató: Merkapt
  4. Móravárosi Szakgimnázium és Szakközépiskola, Szeged, támogató: Aquatherm
  5. Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola és Kollégium, Szombathely, támogató: Vivaco
  6. Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola, Miskolc, támogató: Uponor
  7. BME, Épületgépész tanszék, támogató: Rehau

Melyik autó volt a legszebb?

Facebook-oldalunkon szavazni lehet a járgányokra, a legtöbb lájkot kapó konstrukciót/csapatot a VGF Szaklap jutalmazza.

A második nap

Április 6-án, a második napon a szponzor cégeket kértük meg, hogy teszteljék a diákok által készített autókat és állítsanak 3 fős csapatokat a kollégáikból. Elmondható, hogy mindenki remekül szórakozott, és kiváló hírverést csaptak a szakmának, a szakképzésnek.

 

 

 

 

 

 

Eredmény:

  1. Széchenyi István Szakképző Iskola, Tapolca, támogató: Comap
  2. Móravárosi Szakgimnázium és Szakközépiskola, Szeged, támogató: Aquatherm
  3. Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskola, Debrecen, támogató: Pipelife

Két autónál technikai problémák léptek fel verseny közben, ők sajnos nem tudták befejezni a futamot: Vivaco, Merkapt.

Célunk, hogy az épületgépész diákok hagyományostól eltérően egy élményközpontúbb, az érdeklődésüket, kreativitásukat jobban felkeltő képzést kapjanak. Erre remek példa az Épületgépészeti Forma-1.

Itt jelezzük, hogy hamarosan meghirdetjük a II. VGF Épületgépészeti Forma-1-et. Köszönjük a cégeknek és az iskoláknak, a szakoktatóknak a kemény munkát, a részvételt!

Fotók: Papp Tibor

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ConstrumaForma-1RendezvényVerseny