Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A HAJDU Zrt. az épületgépészetben

| |  2051 |

Legtöbbünknek a HAJDU hallatán az „elpusztíthatatlan” Energomat automata mosógép jut eszébe, melyből még a gyártás után negyven évvel is találhatunk működőképes darabot. A HAJDU Zrt. napjainkban már épületgépészeti berendezések gyártásával foglalkozik. A termékpaletta oly annyira széles, hogy egy hőközpont fő berendezései is kiválaszthatók a HAJDU kínálatából.

A HAJDU Zrt. épületgépészeti berendezései energetikailag jól teljesítenek, tartósak, javíthatók, hosszútávon gazdaságosan üzemeltethetők, az élettartamuk során az alkatrészellátást és a szervizpartnereket országszerte biztosítják. Jelenleg egy olyan prémium termékcsaládot fejlesztenek, melyben kompromisszumok nélkül a legjobbra törekszenek, itt alapvetőség az ipari formatervezett esztétikus megjelenés, a személyre szabható működés, az új dimenzióba helyezett megbízhatóság. A korábbi termékekhez képest tovább emelik a hatékonyságot, teljesítményt is.

HAJDU HGK Smart kondenzációs gázkazánok

A gyakorlatban is bizonyított nulla meghibásodású réz-alumínium hőcserélő növelt hűtőfelületű változatát tartalmazzák. Kondenzációs kazán kategóriában is kiemelkedő hatékonyságot érnek el mind fűtésben, mint használatimelegvíz-termelésben. Az átfolyós melegvízkészítés közben 60°C hőmérsékletű használati melegvíz előállítása alatt is képes kondenzációra.

A kazán működése egyedileg felhasználóra és épületre szabható. A fűtővíz minőségével szemben nem támaszt követelményeket, a hőcserélő eltömődésre nem érzékeny, ezért iszapleválasztó beépítésére nem kötelezi a vevőket. A hőcserélőre 6 év garanciát vállalnak. A kazánok egyaránt működtethetők csavart érpáras és vezeték nélküli Opentherm termosztátokról. A kazánok nemcsak HAJDU, hanem idegen égéstermék-elvezető rendszerrel is összeépíthetők.

Különböző dizájnú rétegfűtéses, kerámiafűtős elektromos forróvíztárolók

A prémium bojlereknél a száraz kerámiafűtős felépítést alkalmazzák. Ezek a fűtőtestek kifejezetten keményvizes területeken is nyugodtan alkalmazhatók.  Élettartamuk a hagyományos csőfűtőtestekének többszöröse. A bojlerben tizedannyi vízkő válik ki, mint a hagyományos csőfűtőtestes kialakításúban.

Az új bojlerek HAJDU találmányú rétegfűtéses elrendezésűek. A rétegfűtés lényege, hogy a tároló alsó és felső rétege tetszőlegesen, eltérő hőmérsékletre fűthető fel. Ez kihasználható olyan helyeken, ahol némely napokon nagy vízelvételre lehet számítani, emiatt beépítendő a nagy űrtartalmú melegvíztároló, de egyéb napokon kevés melegvízre van szükség.  Ha a felhasználónak úgy tetszik, a bojler alsó rétegét akár fűtetlenül is hagyhatja, így a fűtetlen rész palástján nem lesz hőveszteség a környezet felé.

A kapacitív érintőgombos kezelőfelülettel rengeteg beállítási, paraméterezési lehetőség érhető el. A felhasználó teljesen az igényeihez szabhatja a bojlert. Egészen 80°C-ig, 1°C-onként állíthatja be a kívánt hőmérsékleteket. Az elektronika 1°C pontossággal előállítja a beállított hőmérsékletű vízrétegeket. A bojlerek kiírják a hátralévő felfűtési időt, a 40°C-ra átszámított betárolt vízmennyiséget. A bojlerek külső kontakt jelről is vezérelhetők, így pl. aktivált épületriasztó esetére eltérő tartályhőmérséklet adható meg. A készülékek rendelkeznek antilegionella funkcióval is. A korábbi bojlereinkhez hasonlóan, az újak is működtethetők a kedvezményes, vezérelt áramról.

BojlerHajduKazán

Kapcsolódó