Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Digitális Közmű a jövő

| |  1351 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Digitális Közmű a jövő

A 49. Nemzetközi Gázkonferencia és szakkiállítás köszöntő beszédében Csiba Péter az MVM Zrt. igazgatóságának elnöke szerint a jövőben nem árverseny, hanem innovációs verseny kezdődik, ahol a gáz és áramszolgáltatók a fejlesztésekben és egyedi megoldásokban fognak versenyezni a fogyasztókért. Ezt erősített meg Kóbor György a Nemzeti Közmű elnök-vezérigazgatója, aki a Digitális Közmű eszméjében elsősorban az informatikai fejlesztésekben és a gázszektor folyamatinak digitalizációjában látja a jövőt.

Ezt erősíti meg az is, hogy a konferencia támogatói között is az ipari beszállítók mellett már több informatikai cég is megjelent kiállítóként. A fogyasztói kiszolgálásban már tapasztalhattuk az idei év próbálkozásait, akár az e-közmű kapcsán is és láttuk ennek nehézségeit, a gyakorlati adaptáció nehézségeit.

A konferencián résztvevő több száz fős hallgatói létszám mindenesetre mutatja a szakág erősségét és a rendezvény sikerét. A neves és szakértő előadók tematikái egyértelműen mutatják a biztonságos, diverzifikált és innovatív hazai energiaszektor átalakulását.

EseményKiállításRendezvény