Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Digitális Közmű a jövő

2017. november 9. | Szilágyi László Szilágyi László |  1643 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Digitális Közmű a jövő

A 49. Nemzetközi Gázkonferencia és szakkiállítás köszöntő beszédében Csiba Péter az MVM Zrt. igazgatóságának elnöke szerint a jövőben nem árverseny, hanem innovációs verseny kezdődik, ahol a gáz és áramszolgáltatók a fejlesztésekben és egyedi megoldásokban fognak versenyezni a fogyasztókért. Ezt erősített meg Kóbor György a Nemzeti Közmű elnök-vezérigazgatója, aki a Digitális Közmű eszméjében elsősorban az informatikai fejlesztésekben és a gázszektor folyamatinak digitalizációjában látja a jövőt.

Ezt erősíti meg az is, hogy a konferencia támogatói között is az ipari beszállítók mellett már több informatikai cég is megjelent kiállítóként. A fogyasztói kiszolgálásban már tapasztalhattuk az idei év próbálkozásait, akár az e-közmű kapcsán is és láttuk ennek nehézségeit, a gyakorlati adaptáció nehézségeit.

A konferencián résztvevő több száz fős hallgatói létszám mindenesetre mutatja a szakág erősségét és a rendezvény sikerét. A neves és szakértő előadók tematikái egyértelműen mutatják a biztonságos, diverzifikált és innovatív hazai energiaszektor átalakulását.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

EseményKiállításRendezvény