Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Paks II. konferencia

A szakmáról, politikamentesen

2017. november 15. | támogatott cikk, szponzor: Media12 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Paks II. konferencia

A Magyar Épületgépészek Napja rendezvénysorozat keretében a VGF és Magyar Energetika szaklap kiadója konferenciát szervez Paks II témakörében december 1-jén, 13-tól 16 óráig. A rendezvény helyszíne Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének 50-es terme.

A részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.

A regisztráció lezárult.

További regisztrációkat nem tudunk fogadni.

A konferencia célja a Paks II projektben résztvevő szakemberek bevonásával tisztázni a szakmai kérdéseket és tiszta képet adni a projekt részleteiről és szakmai kihívásairól. Tájékoztatni és tudást biztosítani az ország legnagyobb energetikai beruházásáról. Mivel a hallgatóság célközönsége épületgépész tervezőkből is áll, ezért fontos számukra a projekt kapcsán felmerülő beruházások épületgépészeti vonatkozása is.

A hazai alapenergia-ellátás kérdése az elmúlt években már nem csak a szűk szakmát, de politikai felhangja miatt az egész országot, sőt az Európai Uniót is napi szinten foglalkoztatja. A modern épületgépészeti megoldások, a megújuló energiahasznosító rendszerek elterjedése és „propagandája” tért hódított a szakmában, mindeközben nemzetközi és hazai tapasztalatok, statisztikák elemzésével vizsgálják az optimális felhasználást és hatékonyságot. Paks II projekt politikai befolyása miatt sokan féltek véleményt nyilvánítani vagy nem rendelkeztek kellő tudással, szakirányú ismeretekkel a témában, így a médiából leginkább politikai elemzéseket, hatásokat ismertünk meg eddig, a szakmai érvek helyett.

A VGF szaklap és a Magyar Energetika kiadója fontosnak érzi egy ilyen hatalmas hazai energetikai beruházás ismertetését, megvitatását, szigorúan politikamentesen, szakértők bevonásával. Egy ekkora projekt éveken át fog munkát, szakmai kihívásokat biztosítani az épületgépész mérnököknek, kivitelezőknek egyaránt, így nagyon aktuális és releváns, szinte minden szakmai szereplőt érintő kérdéskör.

Program

 • Általános atomenergia, fizikai alapismeretek (dr. Czifrus Szabolcs egyetemi docens, BME Nukleáris Technika Tanszék igazgatója)
 • Paks I üzemideje, termelésének alakulása, átmeneti időszak és műszaki megoldások (dr. Kovács Antal MVM Paksi Atomerőmű Zrt., kommunikációs igazgató)
 • PAKS II projekt szakmai helyzetjelentés (Horváth Miklós Ferenc vezérigazgató-helyettes, Paks II Zrt.)
  • Paks II. Társaság működésének keretei, előzmények
  • Irányítási keretrendszer és nemzetközi szerződések
  • AES 2006 technológia főbb sajátosságai
  • Paks II. Projekt eddigi eredményei, státusza, jövőbeni tervei
  • Európai Uniós vizsgálatok eredményei (Projekt gazdasági mutatói)
  • Nemzetközi kitekintés
  • Beszállítási lehetőségek, várható erőforrásigények
  • Aktuális feladatok, beruházási terület előkészítése
 • Kerekasztal-beszélgetés, fórum (Moderátor: Szilágyi László, a Magyar Energetika szaklap kiadójának vezetője)

A konferencia résztvevői megkapják a Magyar Energetika legfrissebb lapszámát, melyben többek között Aszódi Attila államtitkárral készült interjú is olvasható.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

PaksRendezvény

Kapcsolódó