Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

NGM: pályázat épületenergetikai fejlesztések támogatására

2018. február 12. | Kósa Krisztina |  1428 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

NGM: pályázat épületenergetikai fejlesztések támogatására

A GINOP keretében (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) jelent meg a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására kiírt pályázati felhívás, melyre a mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatják be igényeiket 52,5 milliárd forintos összegig.

A Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM) származik a hír, miszerint az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás 1,5-100 millió forint közti összeg lehet. A GINOP legújabb pályázati felhívása egyszerre segíti elő a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, valamint a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. Ennek keretében az energiahatékonyságot javító és a megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek támogathatóak, és lehetőség nyílik az épületek hőtechnikai adottságainak javítására, a hőveszteség minimalizálására, az épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítésére, sőt, még a már meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására is.
Szintén támogatható lesz a napkollektoros rendszer telepítése, brikett, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése, és a hőszivattyús rendszerek alkalmazása is többféle célra.

A támogatási kérelmeket március 14-től lehet majd beadni. 

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

EnergiahatékonyságEnergiamegtakarításHőszivattyúNapenergiaNapkollektor