Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Ha decemberben előfizet a VGF-re, +2 lapszámot ajándékba adunk! >>>

Nyilatkozott a Mart Kft. a VGF Szaklapnak a csődeljárásról

2018. március 6. | VGF online |  8136 |

Nyilatkozott a Mart Kft. a VGF Szaklapnak a csődeljárásról

Szilágyi László, a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika Szaklap kiadóvezetője nyilatkozatot kért a Mart Kft. vezetésétől a boltbezárások kapcsán. Alább a Mart Kft. nyilatkozatát közöljük.

Mint, ahogy azt már korábban is bejelentettük, sajnálattal értesültünk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi igazgatósága költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Mart Kft. ellen. Ebben az ügyben egy MART alkalmazott gyanúsítottként érintett, akinek sem beszerzési, sem értékesítési, sem pénzügyekkel kapcsolatos feladatai nem voltak. A Mart Kft. határozottan elutasít mindenféle jogsértő magatartást.

Az üggyel kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi igazgatósága 2018. február 7. napjával zár alá vételt rendelt el a Mart Építőipari Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társasággal szemben.

A MART Kft. a magyarországi építőipari-kereskedelmi piacon történő megjelenése óta mindig a jogszabályi előírások betartásával és a tisztességes piaci magatartás elveinek megfelelően folytatta működését, valamint a magyar gazdaságot bármely módon megkárosító tevékenységet semmilyen körülmények között sem végzett.

Fentiekre tekintettel Társaságunk célja, hogy a zár alá vételre okot adó körülmények mielőbbi tisztázására sor kerüljön, ezért a MART Kft. a fenti helyzet rövid időn belüli lezárása érdekében teljes mértékben együttműködik a nyomozó hatóságokkal, továbbá mindent megtesz annak érdekében, hogy a zár alá vétel a lehető legrövidebb időn belül feloldásra kerüljön.

Mindezek, valamint a Mart hitelezőinek döntései következtében, egy olyan, a gazdasági életben ismert láncreakció alakult ki, amely szükségszerűvé tette, hogy a társaság az Ideiglenes Fizetési Haladék lehetőségének kérelmével éljen, annak érdekében, hogy a vállalat új alapokon történő reorganizációja során, újra működőképes legyen a piacon.

A vállalat átszervezése új lehetőségeket teremt a Mart Kft. tevékenységének folytatásához és megfelelő működéséhez.

A MART Kft. tevékenységét a jelenleg fennálló helyzetben sem szünetelteti, de az akut helyzetre való tekintettel a vállalat tulajdonosa és vezetése néhány üzlet ideiglenes bezárása mellett döntött.

Cégünk továbbiakban is elkötelezett az iránt, hogy a Partnerei felé vállalt kötelezettségeit maradéktalanul teljesítse.

Dunakeszi, 2018. március. 5.

Mart Kft.
Wolfgang Hatzl ügyvezető

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

CégügyekKereskedelemMart

Kapcsolódó