VGF&HKL szaklap

Fémipari csúcstalálkozó: Tube és wire Düsseldorfban

| |  498 | |

Fémipari csúcstalálkozó: Tube és wire Düsseldorfban

2018. április 16-20-a között rendezik meg Düsseldorfban a wire Nemzetközi Huzal- és Kábelipari és a Tube Nemzetközi Csőipari Szakvásárt, hogy bemutassák a két ágazat új technológiáit, gépeit és szolgáltatásait.

Az iparágak közel 2600 igencsak fontos szereplője találkozik majd 16 vásárcsarnokban, 110 000 négyzetméternyi kiállítási területen. Közel 70.000 nemzetközi szakmai látogatót várnak. A wire-n a huzalgyártó és -feldolgozó gépeket, berendezéseket, szerszámokat és gyártástechnológiai segédanyagokat, alapanyagokat, különféle huzalokat és kábeleket vonultatják fel, és természetesen nem hiányozhatnak a mérés-, szabályozás- és vezérléstechnika újdonságai sem.

A Tube vásár eközben a csövekre koncentrál, vagyis csőgyártó, -megmunkáló és -feldolgozó gépek, valamint alapanyagok, csövek és karmantyúk várják a kiállításra kilátogatókat.

A két rangos düsseldorfi kiállításon idén négy magyar kiállító is részt vesz. Az ISD Dunaferr visszatérő kiállítónak számít ezen a rendezvényen, a BorsodChem idén először vesz részt, a BogdányPetrol és a MOLTECH pedig szintén tapasztalt, visszatérő kiállítóknak számítanak a düsseldorfi vásáron.

Friedrich-Georg Kehrer, a fémipari és áramlástechnikai szakvásárok globális portfoliójának igazgatója szerint az elmúlt években tapasztalt világméretű válságok ellenére a teljes iparágban manapság globális fellendülést mutat. A konjunkturális környezet beruházásokra csábít, és nem csupán Európában. Délkelet-Ázsiában, egyes dél-amerikai országokban és Afrika bizonyos részein erőteljes beruházások zajlanak az infrastruktúra, valamint az építő- és járműipar fejlesztésére. A magánháztartások fogyasztása emelkedik, az építőiparnak pedig kedvez az, hogy Németországban saját lakásra és családi házra vágynak. Ebben fontos szerepet tölt be a huzal- és kábelipar, valamint a csőipar is. 

A két rendezvényre már most is meggyőző számban jelentkeztek. A wire nettó kiállítási területe mintegy 65.000 négyzetméter lesz, a Tube szakvásár pedig 48.000 négyzetméternyi területet vesz majd igénybe. 

 

wire - információk 

Tube - információk

Kiállítás