Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A gázkazánok múltja és jövője

Sajtótájékoztató és avatóünnepség

2018. szeptember 26. | VGF online |  2722 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

A gázkazánok múltja és jövője

Sajtótájékoztatót tart a Víz-, gáz-, fűtéstechnika szaklap 2018. október 5-én 11 órától a Jazz Loft Aquincum Apartmentsben (1033 Budapest, Hévizi utca 1). Szeptember 26-án betiltották a „hagyományos” gázkészülékeket. Ennek kapcsán informáljuk mind a lakossági, mind a szakmédiumokat a hatályba lépett rendeletről és annak hatásairól. A sajtótájékoztatón egyben bemutatják a jövő társasházát, a Jazz Loft Aquincum Apartments-et.

Program

 • 10:45 Regisztráció, kávé
 • 11:00 Köszöntőbeszédek
 • 11:10 A szeptember 26-án életbelépő rendelet ismertetése
 • 11:15 Az új rendelet hatásai és megoldási alternatívái
 • 11:30 A jövő társasházának bemutatása (építészeti, gépészeti és felhasználói oldalról)
 • 11:40 Eladni vagy kiadni érdemes ma ingatlant? (beruházói gondolatok)
 • 11:50 Ingatlanbejárás, fotózás
 • 12:00 Állófogadás, riportok
 • 12:30 Zárás, sajtóanyag átadása

Fénykép és videó készítése

A sajtótájékoztatón fényképek készítése és videófelvétel készítése is megengedett, előre egyeztetett feltétlekkel. Az építészeti szempontból különleges malomhomlokzat, a loftlakások belső tere és az udvar is sok látványos elemet biztosít.

A már nem üzembehelyezhető gázkészülékkel kapcsolatban illusztrációként bemutatjuk a betiltott készülékeket és szimbolikusan a jogszabálynak megfelelően megszüntetjük használatát (kidobjuk).

Sajtóregisztráció

Kérjük, a sajtótájékoztatóra e-mailben regisztráljon az info@vgf.hu címen.
Bővebb tájékoztatásért keresse kiadóvezetőnket: Szilágyi László (06 20 557 6871, szilagyi.laszlo@mernokmedia.hu).

Sajtóanyag

A regisztrált és részt vett sajtóképviselők számára elektronikusan elküldjük a hivatkozott jogszabályokat és azok elemzéseit.

Háttérinformáció a sajtótájékoztató témáiról

A károsanyagkibocsátás (NOx) határértéke szerinti új besorolás miatt a nyílt égésterű, „kéményes” gázkészülékek forgalmazása és üzembehelyezése Magyarországon, hivatalosan már nem lehetséges.

Ez milyen problémát jelent a lakosság részére?

 • Nem tudják az elromlott gázkészüléket cserélni. A nyílt égésterű és turbós gyűjtőkéményes társasházakban, ha csak egy lakásban romlik el a készülék, nincs lehetőség cserére, csak a teljes társasház, összes lakásának épületgépészeti rekonstrukciójával és az égéstermék-elvezető átalakításával. Ez olyan hatalmas költség és bonyolult lakóközösségi teher, amit a legtöbben nem tudnak majd megoldani.
 • A hagyományos gázkészülékes lakások mától nehezen eladhatók, jelentősen csökken értékük.
 • A hivatalos üzembe helyezés tiltásával a piacon forgalomba hozott készülékek a feketegazdaságba fognak megjelenni és ellenőrizetlen, feketeszerelések fognak erősödni.
 • A már forgalomba hozott készülékeket nem lehet hivatalosan üzembehelyezni és eladni sem, a teljes vételár kidobott pénz volt.

A felvetett problémákra megoldási javaslatokat, alternatívákat keresünk és elemezzük azokat, ezzel is támogatást nyújtani a szorult helyzetbe került lakástulajdonosoknak, közös képviselőknek.

Életre kelt a malom Óbudán

Jazz Loft Aquincum Apartments avatóünnepség

A sajtótájékoztató egyben a helyszínt is biztosító Jazz Loft Aquincum Apartmentsmegnyitó és avatóünnepsége is. Régi, óbudai malomépületet keltett életre a Merkapt Zrt. Október 5-én kerül átadásra a jövő társasháza, ahol hőszivattyú, felület fűtés-hűtés, hővisszanyerős központi szellőzőberendezések, intelligens vezérlés, hővisszaverős árnyékolók tesznek komfortossá. Igazi építészeti és épületgépészeti bravúr az 1800-as évek végén épült malomépület homlokzatának állagmegóvása és látványelemeinek használata a modern, loft stílusú egyedi lakásokban. A beruházó ráadásul nem értékesítésre, hanem bérbe kívánja adni a lakásokat, ami egy új fajta, hazánkban is egyre jobban tért hódító életvitel és szemléletmódot követ.

Ez az új társasház jó példa a jövőbe mutató irányelveknek, hiszen mind energiatakarékossági, mind környezetvédelmi szempontól kiemelkedő megoldásokat kínál. Az egyre szigorodó műszaki szabályzatoknak megfelelően jó példával szolgálhat a régi és az új építésű ingatlanberuházók számára.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

EnergiahatékonyságErPEseményKazán

Kapcsolódó

Egy korszak lezárult

Egy korszak lezárult

Szeptember 26-ától tilos nyílt égésterű kazánokat üzembe helyezni