VGF&HKL szaklap

Tisztújító közgyűlést tart az Épületgépészeti Tagozat

Figyelem, helyszínváltozás!

| |  1283 | |

Tisztújító közgyűlést tart az Épületgépészeti Tagozat

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata négyéves működési ciklusának lezárásaként, 2019. február 8-án, pénteken tisztújító küldöttgyűlésre készül.

Az MMK Épületgépészeti Tagozat tisztségviselőinek négyéves megbízatási ciklusa hamarosan véget ér, ezért a következő négy évre ismét vezetőséget választ, ami a küldöttgyűlés feladata.

A küldöttgyűlés időpontja: 2019. február 8. 10:00

A korábban helyszínként megjelölt Angyal utcai székházban felmerült technikai problémák miatt a tisztújító küldöttgyűlése a Lurdy Ház konferenciaközpontjának 7-es termében kerül sor. A regisztráció kezdete: 9:30.

 Az a különleges ebben a négyéves ciklusban, hogy két elnök vezetése alatt működött a 2015-ben megújult elnökség. 2015-ben Nagy Gyulát választotta elnökké a küldöttgyűlés. Az MMK 2017-es tisztújítása következtében azonban Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara elnöki feladatainak ellátására kapott mandátumot. Le kellett tehát mondania a Tagozat vezetéséről.

Az alapszabály alapján három hónap elteltével, 2017. szeptember 29-én megtartott rendkívüli küldöttgyűlésen  az Épületgépészeti Tagozat elnökévé Gyurkovics Zoltánt választották a küldöttek. Gyurkovics Zoltán az elnökség tagjaként az átmeneti időszakban ügyvezetőként irányította az elnökség munkáját. A négyéves ciklus működését így két, csaknem azonos személyi összetételű elnökség munkája fémjelezte. Váltás az elnök személyében volt.

Fontos, hogy a küldöttek minél nagyobb számban vegyenek részt a küldöttgyűlésen. A közreadott küldötti lista alapján minden tagozati tag tájékozódhat arról, hogy kik az ő közvetlen képviselőik ezen a Tagozat élete szempontjából fontos eseményen!

A jelenlegi elnökség azt a döntést hozta, hogy az elnökség létszámát a jelenlegi 8 főről kibővíti 10 főre, így a következő választáson az alábbi tisztségekre kell személyeket választani:

  • 1 fő tagozati elnök
  • 10 fő elnökségi tag
  • 5 fő Tagozati Szakértői Testületi tag

A Jelölő Bizottság az elmúlt hetekben a tagozat elnökségével és a megyei szakcsoportok vezetővel közösen összeállított egy javaslatot az egyes tisztségekre. Az abban szereplő jelöltek valamennyien úgy nyilatkoztak, hogy jelölésüket elfogadják. A küldöttgyűlésen is van lehetőség helyszíni jelölésre. A jelölőnek meg kell indokolnia, hogy miért csak akkor tesz javaslatot, továbbá a taggyűlésnek egyszerű többséggel el kell fogadnia a jelölt személyét. A jelöltnek a helyszínen szóban el kell fogadni a helyszíni jelölést.

A választási tájékoztató, a jelöltek és küldöttek listája megtalálható az Épületgépészeti Tagozat honlapján, a www.e-gepesz.hu oldalon.

Magyar Mérnöki Kamara