VGF&HKL szaklap

Fülöp Miklós

szerkesztő, Media12

 170 | |

 Fülöp Miklós

2008 óta dolgozik a kiadónál, 4 évig a VGF szerkesztőjeként és szerzőjeként tevékenykedett, 2012 óta a Villanyszerelők Lapja főszerkesztője. Szerkesztője a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti és Elektrotechnikai Tagozatai online felületeinek, az e-gépésznek és az e-villamosnak. 2017-2019 között a Magyar Energetikai Társaság lapjának, a Magyar Energetika szaklapnak az olvasószerkesztője volt.

Fülöp Miklós cikkei

Fülöp Miklós

Az elektromos fűtések korában jól jöhet a villanyszámla-csökkentő készülék

2019. szeptember 3. |  3145

A háztartásokban napi szinten felmerülő igény a közműszolgáltatások költségeinek csökkentése. Az egyre szaporodó elektromos készülékek miatt – legyenek azok háztartási elektronikai készülékek vagy fűtéshez-hűtéshez használt berendezések – az áramár mindig is érzékeny téma. Tudják ezt a csalók is.

Fülöp Miklós

Mobilklímákat hív vissza a gyártó

2019. július 24. |  477

FAST Hungary Kft. arra kéri az ügyfeleit, akik a közelmúltban Sencor SAC MT1221CH, illetve SAC MT1222CH mobil klímát vásároltak, hogy ne használják a termékeket, azokat áramtalanítsák, mert a készülék tűzveszélyes és vegyék fel a céggel a kapcsolatot.

Fülöp Miklós

Vizsgálják a háztartási szilárdhulladék-égetés hatásait

2019. március 4. |  888

Az első méréseket már elvégezte a háztartási szilárdhulladék-égetés hatásait vizsgáló, a Pannon Egyetem vezette nemzetközi konzorcium.

Fülöp Miklós

Áprilisban ismét Szolár Konferencia

2019. április 24.

2019. február 28. |  533

Az idei évben is megrendezésre kerül a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség szervezésében a Szolár Konferencia az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai kampuszán.

Fülöp Miklós

Eldőlt ki képviseli a szakmánkat és hazánkat Oroszországban

2019. február 15. |  2285

2019. február 14-én a BGSZC Szily Kálmán Műszaki Szakközépiskolában került megrendezésre a WorldSkills 2019 – szakmák világbajnoksága verseny, víz-, gáz és fűtésszerelő (plumbing and heating) szakmájának nemzeti döntője.

Fülöp Miklós

Előfizetői akcióban páros színházjegyet adunk ajándékba

Mi a különbség a kazán és a bojler között?

2019. február 5. |  773

Amennyiben még nem a VGF előfizetője, itt az alkalom, hogy egy különleges színházi élménnyel egybekötve csatlakozzon elkötelezett olvasótáborunkhoz.

Fülöp Miklós

Tisztújító közgyűlést tart az Épületgépészeti Tagozat

Figyelem, helyszínváltozás!

2019. február 5. |  1182

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata négyéves működési ciklusának lezárásaként, 2019. február 8-án, pénteken tisztújító küldöttgyűlésre készül.

Fülöp Miklós

Szerelői pólók és pulóverek 4 új mintával a VGF Shopban

Víz-, gáz-, fűtés- és klímaszerelők, szevasztok!

2018. november 13. |  1428

A különboző szakágakat megszólítva, teljesen megújulva, négy különböző mintával tölt újra a VGF kollekciója, amely többféle pólón és pulóveren is elérhető a VGF Shopban.

Fülöp Miklós

Vízszerelők, segítség!

Olvasói levél

2018. május 17. |  5141

A segítségüket szeretném kérni, hátha tud segíteni valaki egy vízelfolyás felderítésében. Egy újépítésű lakásban lakom, ahol az átadás után egy hónappal megjelentek a falakon vizesedések...

Csodamágnes: zseniális, de találmány vagy átverés?

2011. augusztus 8. |  11 331
1

Hosszú évekre visszanyúló történettel foglalkozunk ismét. Korábban szaklapunk hasábjain is szót ejtettünk a „csodamágnesről”, amely mágneses szénhidrogén- (esetünkben leginkább földgáz) kezelés útján ígér jelentős energia-megtakarítást. A téma azóta is aktuális, hiszen továbbra is piacon van a termék, így ismét foglakozunk vele.

Mindaddig

2011. május 16. |  13 576

Budapest felduzzadt agglomerációja sokak számára a remény földje. A remény földje a zsúfolt és koszos várost elhagyó, nyugalmasabb, zöldebb otthont kereső emberek számára, és a remény földje a jókor jó helyen telkeket vásárló, azokon kulcsrakész házakat, lakóparkokat építő vállalkozók számára is. Az építőipar sokaknak ad megélhetést: a lelkiismeretes szakemberektől kezdve a hasznot a minőség rovására kereső vállalkozón át a szaktudás hiányát olcsóbb munkabérével kompenzáló munkaerőig. Utóbbiakról szól a cikkünk…

Fülöp Miklós

Látogatás a fővárosi kéményseprőknél

2011. március 17. |  4683
1 5 (1)

A kéményseprőkkel évente legalább egyszer találkoznunk kell, ugyanis a szolgáltató és a tulajdonos részére is kötelező éves kéményellenőrzés és -felülvizsgálat alkalmával biztos, hogy becsönget hozzánk. A kéményseprők a munkájuk révén rengeteg emberrel kerülnek kapcsolatba, és feltételezhetően számtalan érdekes történet van a tarsolyukban.

Fülöp Miklós

Víztermelő bányaüzem

Ahol a csapból is ásványvíz folyik

2011. február 8. |  6221
1

Tudták-e, hogy Tatabánya, Tata, Oroszlány és további 60 település lakosainak elég kinyitni a vízcsapot, hogy kiváló minőségű ásványvizet fogyaszthassanak? És ha ehhez hozzávesszük, hogy ez a víz Európában is egyedülálló vízbányákból érkezik 250 méteres mélységből, úgy már mindenképp megérte, hogy utánajárjunk.

Fülöp Miklós

Padlófűtés Petőfi Sándor szülőházában

2011. február 8. |  8772
1 3 (1)

Van egy város az Alföldön, ahol a szilveszter sokkal többet jelent annál, hogy fordul egyet az évszámláló kereke. Kiskőrösön az újesztendő köszöntése egybeforrt Petőfi Sándor születésnapjának ünneplésével. A helyiek Petőfi Szilveszter elnevezésű programsorozattal emlékeznek a nagy költőre, ám idén duplán volt ok az ünneplésre, hiszen ekkor került átadásra a Petőfi-ház új padlófűtési rendszere, amely igazi kuriózumnak számít a maga nemében.

Szennyvíz a lakásban

2009. április 16. |  3923
Társszerző: Szemán Róbert

E havi tanulságos történetünk szorosan kapcsolódik a március számunkban megjelent visszatorlás-gátlóval foglalkozó cikkhez, akár annak a folytatása is lehetne, rávilágítva az említett szerelvény fontosságára.  Főhősünk éppen lakásvásárláson töri a fejét. A választás végül egy régi építésű XI. kerületi sorházi lakásra esett, amely ugyan elég drága volt, de kitűnő fekvése és a jó környék kárpótolták a házaspárt a magas vételárért.

Gázrobbanás

2009. április 7. |  2211

Szomorú hírek, megrázó képek jutnak el hozzánk a média különböző csatornáin keresztül újra és újra, amelyek a gáz okozta tragédiákról számolnak be. A téli hónapokban megsokszorozódnak ezek az esetek, amelyek között olykor már csak a halálos áldozatok száma és a keletkezett kár mértéke szerint tudunk különbséget tenni. A közelmúltban Polgáron történt halálos kimenetelű tragédia, amely a robbanás hatalmas erejével és a velejáró pusztítással még a gázipai szereplőket is megdöbbentette, így ez az eset kiemelkedik a többi szomorú baleset közül.

Elkészült hazánkban az első minősített passzívház

2009. április 3. |  2393

Az elmúlt években több kísérleti projekt indult hazánkban passzív lakóházak kialakítására, s bár kifejezetten jó energetikai tulajdonságokkal bírnak, egyik épület sem felelt meg a passzívház-minősítéshez szükséges szigorú kritériumoknak. Az első passzívházat 1990-ben építették a németországi Darmstadt városában, s alig néhány évvel később a hesseni településen már intézetet hoztak létre a passzívház-mozgalom felkarolására, illetve támogatására. Azóta mintegy 15 ezer passzívház jött létre, a legtöbb Németországban, Ausztriában és Svájcban, de Svédországban és Dániában is.