Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Eldőlt ki képviseli a szakmánkat és hazánkat Oroszországban

2019. február 15. | Fülöp Miklós |  3769 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Eldőlt ki képviseli a szakmánkat és hazánkat Oroszországban

2019. február 14-én a BGSZC Szily Kálmán Műszaki Szakközépiskolában került megrendezésre a WorldSkills 2019 – szakmák világbajnoksága verseny, víz-, gáz és fűtésszerelő (plumbing and heating) szakmájának nemzeti döntője.

Az idei megmérettetésen összevont elméleti és gyakorlati vizsgán kellett számot adnia tudásról a 12 döntőbe jutott tanulónak.

A magyar nemzeti döntőt Fábián Zoltán, a BGSzC Szily Kálmán Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója nyitotta meg. A rendezvényen jelen volt a Skills-versenyek angol szakértője, aki immáron 23 éve vesz részt a megmérettetéseken. A 2018-as budapesti Európa-bajnokság főszakértője, az idei világbajnokság versenyigazgatója, Mr. Paul Doods felesége társaságában érkezett a nemzeti döntőre. Szintén meglátogatta a versenyzőket a 2017-es világbajnokság és a 2018-as Európa-bajnokság magyar versenyzője, Miklós Ádám (lásd a borítóképen).

A lebonyolítás módjának értelmében az első fordulóból négy versenyző jutt a döntőbe, amely kis pihenő után, még aznap megrendezésre kerül. A fináléba végül egy békéscsabai, két budapesti és egy zalaegerszegi fiatalember jutott, ők mérkőztek meg az első helyért!

A fantasztikusan teljesítő fiatalok közül végül, a zsűri döntésének értelmében, Török Balász Máté győzött. Ő képviseli majd hazánkat és szakmánkat a WorldSkills Kazan 2019 világbajnokságon idén augusztusban, Oroszországban.

Végeredmény:

  1. Török Balázs Máté, Budapest
  2. Szalai Sándor, Zalaegerszeg
  3. Kesiár Tamás, Békéscsaba
  4. Bihari Ádám Bence, Budapest

Gratulálunk a versenyzőknek a nagyszerű teljesítményhez, a szervezőknek és a támogatóknak pedig a döntő színvonalas lebonyolításhoz.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

FűtésszerelésGázszerelésVersenyWorldSkills